Het eerste golfnieuws

Lafeber en Muntz in Duitsland voor het Linde German Masters

ImageVorig jaar waren beide spelers ook aanwezig in Duitsland voor het Linde German Masters. Dit jaar spelen Lafeber en Muntz opnieuw in het toernooi mee.

Met 70, 71, 70 en een ronde van 66 slagen en een totaalscore van 277 slagen eindigde Rolf Muntz vorig jaar als gedeeld 32ste. Hij verdiende toen met zijn 32ste positie 19.800 euro. Maarten Lafeber speelde op de laatste dag van het toernooi ook een van zijn betere ronden, hij ging namelijk rond in 67 slagen en eindigde met 279 slagen (72, 68, 72, 67) op de gedeelde 46ste plaats. Voor hem had de toernooidirectie toen een cheque met een waarde van 11.340 euro.

Bernhard Langer (foto) won het toernooi en zal dit jaar zijn titel verdedigen. De Duitser had geluk op de 17de hole, waar zijn bal bijna in het water was gerold, maar dankzij het hoge gras op tijd stil kwam te liggen. Hij kwam met een voorsprong van twee slagen op de laatste hole en een bogey was nog voldoende om het toernooi te winnen. Hij had 67 slagen nodig voor zijn laatste ronde en zijn totaalscore van 266 slagen (22-onder par) was goed voor 450.000 euro.

John Daly eindigde op de tweede plaats samen met Fredrik Jacobson op 267 slagen. Daly merkte vorig jaar op: ?Ik kwam moeilijk op gang tijdens de wedstrijd, maar de laatste twee dagen speelde ik prima. Ik speelde de laatste 45 holes in 20-onder par, en dat is lang niet gek. Ik ben tevreden.? Dit jaar laat hij het toernooi aan zich voorbij gaan. Spelers die wel spelen zijn onder andere Ernie Els, Michael Campbell, Eduardo Romero en Tobias Dier, winnaar van het TNT Dutch Open.