Het eerste golfnieuws

Lafeber en Muntz door in Ierland, Derksen mist cut op K-Club

ImageMet twee birdies en 2 bogies ronde Maarten Lafeber zijn tweede ronde af. Met deze score kwam hij op de gedeelde 35e plaats terecht. Rolf Muntz maakte 4 birdies, 3 bogies en 1 dubbel bogey (+1) en ook hij deelt met een score van 144 slagen de 35e plaats.

Een tweede ronde van 71 slagen was voor de Nieuw-Zeelander Michael Campbell (foto) voldoende om met een slag voorsprong de derde dag in te gaan. Campbell wist zich los te maken van de Australi?r Jarrod Moseley en de Zuid-Afrikaan Darren Fichardt, die eerder de leiding deelden. Zowel Mosely (75) en Fichardt (74) kwam in problemen op de verlengde baan van de K-Club, die nog zwaarder was dan normaal na 24 uur regen.

Met 139 slagen (5-onder par) heeft Campbell een slag voorsprong op Mark Pilkington en Barry Lane. Op de 4e plaats, op 3-onder par, staan zeven spelers, onder wie Padraig Harrington die met een ronde van 69 slagen een van de beste ronden speelde. Ook de Schot Paul Lawrie die in 1999 het British Open won, deelt de 4e plaats. Campbell staat nu op de 29e plaats van het wereldklassement en is vastberaden om een positie in de toptien te veroveren.