Het eerste golfnieuws

Lafeber beste Nederlander in Dunhill Links Championship, Montgomerie maakt Albatros en Dyson’s set g

ImageMet een 22e plaats is Maarten Lafeber na de tweede ronde van het Dunhill Links Championship de beste Nederlander in het klassement. Lafeber maakte na een 71 op Carnoustie nu 69 slagen op Kingsbarns.

Rolf Muntz had iets meer moeite met St. Andrews waar hij 74 slagen liet noteren. Met zijn 68 op Kingsbarns daarbij opgeteld kwam hij op -2 voor het toernooi en de gedeelde 35e plaats.

Robert-Jan Derksen leek op een uitstekende score uit te komen. Na de eerste 9 stond hij -3 maar 4 bogies op zijn tweede negen brachten zijn totaal op +1. Hij deelt met +2 de 93e plaats.

Na twee ronden gaat Padraig Harrington (foto) aan de leiding met een totaalscore van 12-onder par. De Ryder Cup speler maakte birdies op zijn laatste twee holes op Kingsbarns voor een ronde van 66 slagen (6-onder par). De Argentijn Eduardo Romero die als leider de tweede dag inging, liet op zijn eerste ronde van 65 slagen een ronde van 68 volgen. Daarmee staat hij een slag achter Harrington. Op de derde plaats met -10 staat de Zweed Mikael Lundberg die op Carnoustie een ronde van 67 liet noteren. De 29-jarige Zweed die nog nooit heeft gewonnen op de Europese Tour en dit seizoen tot 12 maal toe de cut miste, was tevreden met zijn prestatie. De vierde plaats wordt gedeeld door Ryder Cup speler Thomas Bjorn en de Indi?r Jyoti Randhawa, die hersteld is van een motor ongeluk eerder dit jaar. Op de 6e plaats staan Sandy Lyle, Nic Lawrence en Santiago Luna.

Simon Dyson speelde noodgedwongen met een nieuwe set nadat zijn eigen set was gestolen uit zijn auto die bij zijn hotel geparkeerd stond. De Engelsman leende een set ijzers en een driver van Nick Daugherty en speelde zijn ronde in 68 slagen, goed voor de gedeelde 16e plaats.

Colin Montgomerie liet overigens de eerste eagle van het jaar op de Europese Tour noteren. Een andere bijzondere prestatie was de hole-in-one van Anders Forsbrand op de 13e hole van Carnoustie.