Het eerste golfnieuws

Lafeber 27e, Derksen 43e en Muntz 87e na 1e dag Volvo Scandinavian Masters

ImageNa ruim een uur uitstel kon eindelijk het toernooi beginnen. Hevig onweer en regen had voor de opgelegde pauze gezorgd. Na de 1e dag van het Volvo Scandinavian Masters in Stockholm, Zweden, hebben de Nederlanders goed tot minder goed gepresteerd. De beste Nederlander werd Maarten Lafeber, met een ronde van 70 slagen (-1) deelt hij de 27e plaats. Lafeber maakte over zijn ronde 3 birdies en 2 bogies.

Robert-Jan Derksen speelde een stabiele ronde met 2 birdies en 2 bogies voor een ronde van level par. Hij deelt de 43e plaats.

Rolf Muntz (foto) ging op 1 hole de mist in waar hij een dubbel bogey moest noteren. Hij maakte verder nog over zijn ronde 2 birdies en 2 bogies voor een ronde van +2 voor de gedeelde 87e plaats. Muntz moet op de 2e dag van het toernooi wel een ronde onder par spelen anders is het toernooi voor hem afgelopen.

De Noord-Ier Graeme McDowell speelde een nieuw baanrecord met een ronde van 64 slagen (8-onder par) op de club waar hij al geruime tijd les geeft. Hij heeft een slag voorsprong op de Australi?r Adam Scott. Scott speelde vijf slagen beter dan zijn flightgenoot en titelverdediger Colin Montgomerie. Op nog eens twee slagen afstand (-5) volgt het Engelse trio Warren Bennett, Matthew Cort en Grant Homerton.