Het eerste golfnieuws

Lafeber 11e, Derksen 55e, Forsyth wint in play-off het Carlsberg Malasian Open

ImageEen 11e en respectievelijk een gedeelde 55e plaats voor de Nederlanders Lafeber en Derksen in Maleisi?. Maarten Lafeber speelde na zijn teleurstellende 3e ronde van 72 slagen nu weer een van zijn betere rondes, namelijk in 67 slagen (-4). Hij eindigde met een totaal van 272 slagen (-12). Lafeber maakte op de 2e en 3e dag 32 puts en op de eerste dag maar 26, het was dus duidelijk dat hij het op de green liet liggen. Met zijn gedeelde 11e positie pakte Lafeber toch nog ruim 21.000 euro.

Robert-Jan Derksen speelde zijn 4e ronde in 71 slagen, zoals ook op de 3e dag van het toernooi. Hij maakte 4 birdies en 4 bogeys voor een ronde van level par. Met een totaal van 281 slagen (-3) eindigde hij op de gedeelde 55e plaats. Voor Derksen lag er nog een checque klaar van ruim 4000 euro.

De Schot Alastair Forsyth (foto) won zijn eerste toernooi op de Europese Tour tijdens een spannende play-off. Met twee birdies op de laatste drie holes dwong hij een play-off af tegen de Australi?r Stephen Leaney. De 26-jarige Forsyth, die vorig jaar zijn kaart voor de Europese Tour verloor omdat hij op de 151e positie stond en slechts de beste 150 spelers een kaart kregen, deed aan het toernooi mee op uitnodiging. Hij won het toernooi met een birdie op de tweede extra hole. En, wat belangrijker is: dankzij zijn titel mag hij twee jaar lang op de Europese Tour spelen. De Duitse Alex Cejka miste met een bogey op de laatste hole zijn kans om door te gaan naar de play-off. Hij eindigde op de derde positie en de Spanjaarden Miguel Angel Martin en Ignacio Garrido delen de vierde positie.