Ladies Tour

Ladies Tour: Gaat het Anne van Dam toch lukken?

Ze speelt al jaren op de Ladies Tour met wisselende resultaten. Anne van Dam, geroemd door velen vanwege de afstanden die zij slaat, en is eerste in de statistieken van de LPGA in driving distance. Maar is de afstand zo belangrijk als je ze naast de fairway slaat of erger. Aan haar putten ging ze werken want daar was echt winst in te behalen.

Anne van Dam speelde deze week in het de Aramco Team Series in New York. Op de golfbaan van de Trump Golf Links wist zij met 74, 68 en 70 slagen het toernooi op 4-onder te eindigen en daarmee deelde zij de 7e plek. De eagle op de 11e een par 4 van 243 meter was wel haar hoogtepunt van haar ronde. Zij wist met haar afslag de green te halen en haar putt viel.

Helaas maakte zij nu op de 18e een bogey waar zij in haar vorige rondes nog een birdie en een eagle had laten noteren. Er valt dus hier en daar zeker nog wat winst te behalen en gezien haar progressie lijkt het ons dat 2023 wel eens een kanteljaar kan worden voor Van Dam.

Lexi Thompson won de Aramco Team Series in New York. De nummer acht van de wereld had een laatste ronde van 69 slagen (-3) om de titel met 11-onder en drie slagen voorsprong op de Canadese Brooke Henderson en de Zweedse Madelene Sagstrom het toernooi te winnen.