Ladies Tour: Anne van Dam eindigt als 10e en Carolina Hedwall wint!

Carolina Hedwall

Caroline Hedwall wint voor het eerst in vier jaar weer en wel het seizoens afsluitende Andalucía Costa del Sol Open de España. Anne van Dam speelde dit keer een goed toernooi, de Nederlandse werd met 12-onder gedeeld 10e!

De Zweedse Hedwall eindigde gelijk op 18-onder-par samen met de Zwitserse Morgane Metraux. Het duo moest dus een play-off spelen en na drie keer de 18e hole te hebben gespeeld, gingen ze naar de 17e hole.

Het was de hole waar Hedwall de hele week succes had en zij wist haar bal in tweeën op de green te slaan en maakte vervolgens haar birdie putt om zo haar zevende LET-titel te winnen.

Hedwall had een zeer constante week met rondes van 70 (-3), 68 (-5), 69 (-4) en 67 (-6) slagen om daarmee op 18-onder par te eindigen. De 33-jarige produceerde haar beste ronde van de week op de laatste dag en rolde zondag er zes birdies in en maakte dit keer geen enkele bogey.

Metraux, die eerder in het seizoen de Ladies Italian Open won, produceerde een laatste ronde van 69 (-4) met vier birdies om op gelijke hoogte te eindigen met Hedwall te eindigen maar door haar verlies in de play-off werd zij uiteindelijk tweede.

De Zweedse Linn Grant produceerde een uitstekende laatste dag van 65 (-8) om de derde plaats met 17-onder-par op de Alferini Golf veilig te stellen. Met haar derde plaats wist ze wel de Race to Costa del Sol in 2022 te winnen, de algemene Order of Merit van de Ladies European Tour.

De Ierse Leona Maguire eindigde op de vierde plaats met een totaal van 16-onder par en de Engelse Alice Hewson en de Spaanse amateur Cayetana Fernandez eindigde één slag verder verder terug op de gedeelde vijfde plaats met 15-onder.

Ladies Tour: Anne van Dam nog steeds stabiel bij beste 10 in Spanje!

Ladies Tour: Anne van Dam steady in Spanje en een amateur pakt de leiding

Ladies Tour: Anne van Dam in top 10 in Spanje