Het eerste golfnieuws

Kwart finalisten bekend, Garcia, Els, Singh en Campbell

ImagePadraig Harrington (foto) heeft zijn match tegen Sergio Garcia in het Cisco World Matchplay Championship verloren met 2 & 1.

Harrington sloeg zijn bal tot tweemaal toe out of bounds op de lange 17e hole. Datzelfde deed hij ook tijdens zijn wedstrijd tegen Mike Weir, da dag ervoor. De laatste hook waarmee zijn bal in de bomen verdween kostte Harrington de wedstrijd. Harrington, die twee weken geleden nog het Dunhill Links Championship won, gaf na afloop volmondig toe dat hij niet goed genoeg had gespeeld. ?De afgelopen twee dagen speelde ik ronduit slecht. Je hebt soms van die weken dat het niet gaat. Ik deed mijn best, maar het lukte gewoon niet.?

Ernie Els won van Colin Montgomerie in Wentworth met 6&5. ?Montgomerie brengt bij mij altijd het beste in mij omhoog. Dat is meermalen gebeurd en ik wilde hem dat nog zeggen maar vond het moment niet zo geschikt?, aldus Els. Els krijgt nu de kans om zijn nederlaag in het toernooi tegen Vijay Singh in 1997 te wreken. De man uit Fiji versloeg Retief Goosen met 4&3.

De andere halve finale wordt gespeeld door Sergio Garcia en Michael Campbell. Campbell versloeg zaterdag zowel Nick Faldo op de 43e hole als titelverdediger Ian Woosnam met 3&2.