KPMG 59’er voor uitzonderlijke prestatie op KLM Open

Klm Open
Klm OpenBaanrecord goud waard

Hilversum – Tijdens het KLM Open van 9-12 juni ligt er voor de eerste speler die het baanrecord van de Hilversumsche Golf Club weet de verbreken, maar liefst 59.000 euro te wachten. Het baanrecord van Tobias Dier staat sinds 2002 op 60. Daarom zal het nieuwe record onder die magische grens moeten duiken. Een score van 59 levert dus duizend maal zoveel euro op.

De score van 60 van de Duitser was een evenaring van de laagste score ooit op een toernooi van de European Tour. Elf keer werd er een ronde 60 genoteerd, maar de 59 bleek tot nu toe onbereikbaar. Het zou letterlijk uniek zijn als het in Nederland deze week zou gebeuren. De KPMG 59’er zou dan de terechte beloning zijn.

Het initiatief van de KPMG 59’er werd door de naamgever, die een van de drie partners van het KLM Open is, in het leven geroepen. “Het zou zonde zijn als een dergelijke prestatie ongemerkt voorbij zou gaan,” aldus Erik van der Kruk, commercieel directeur van KPMG, “en misschien is dit een extra motivatie om die laatste birdies ook nog te maken.”

Naast KPMG is ook Fortis als verzekeraar bij deze prijs betrokken. “Wij vinden het een leuk initiatief van KPMG,” zei René Otten, directeur Marketing & Communicatie Fortis ASR, “Als verzekeraar en partner van het toernooi wilden wij graag deze prijs mede mogelijk maken.

Omdat de par van de Hilversumsche 70 is, zijn de scores meestal laag tijdens het Open. “Het zal prachtig zijn als deze week een 59 op het bord zou komen. De baan en vooral de greens zijn in zeer goede conditie, wat voorwaarde is voor lage scores. Het enige probleem kan de zware rough zijn deze week,” schatte medetoernooidirecteur Daan Slooter in.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door de partners KLM, Fortis en KPMG.