DP World Tour

Koud en gelukkig weinig wind en Joost Luiten start met 70 slagen in British Masters

De eerste ronde op de golfbaan van de Hillside Golf Club was er een waarbij de meeste spelers met ijsmutsen op speelden. Het was koud en guur in Southport in Engeland. Joost Luiten die dit keer met een warme trui aan speelde had een wat voorzichtige eerst ronde met 4 birdies en 2 bogeys. De Nederlander kwam daarmee met 70 slagen van de golfbaan en staat daarmee gedeeld 32e in het British Masters.

Luiten’s medespelers, de Engelsen Lee Westwood (foto) en Matt Wallace, hadden 66 en 65 slagen nodig en delen daarmee de 4e en 2e plek. Onze zuiderbuur Thomas Detry had een goede start met eveneens als Westwood 66 slagen. Zijn landgenoot, de Belg Nicolas Colsaerts, liet 73 slagen noteren en kwam daarmee laag in het klassement te staan.

Titelverdediger Eddie Pepperell ging net als Luiten rond in 70 slagen. De beste Engelsman en leider in het klassement is de 23-jarige Jordan Matthew. Hij liet een fabuleuze ronde van 63 slagen noteren en pakte daarmee 2 slagen voorsprong op Wallace en Marcus Kinhult.

De eerste prijs is een half miljoen pond en de nummers twee en drie verdienen nog altijd 333.330 en 187.800 ponden.