Het eerste golfnieuws

Kou en regen verstoren Portugees Open, Muntz beste Nederlander

ImageEen opvallende constatering: waren het vorig jaar de shirts met korte mouwen die de spelers droegen nu hadden de meeste spelers een dikke trui of zelf een jas aan. De meeste spelers hadden erg veel moeite met de kou en een aantal werd aan het eind van de eerste ronde van het Portugees Open ook nog eens op een enorme regenbui getrakteerd. Het spel werd vervolgens een aantal uren stilgelegd.

Een score boven par viel dit keer meer op dan eentje daar onder. Van de 155 spelers eindigden er nog geen 20 gelijk of onder par.

Van de 4 Nederlanders die meedoen aan het toernooi konden alleen Lafeber en Delfortrie op de eerste dag hun eerste ronde uitspelen. Maarten Lafeber speelde zijn ronde in 79 slagen (+7) met daarin onder andere een dubbel bogey op de 9e (par 4 van 355 meter) en een tripple bogey op 16, een par 3 van 192 meter.
Robert-Jan Derksen eindigde net als Rolf Muntz vandaag pas zijn 1e ronde en eindigde op +6 met 78 slagen. Rolf Muntz maakte 4 birdies en 3 bogeys voor een ronde van 71 slagen (-1) en daarmee staat hij bij de beste 10 in het klassement.

Een klein drama voltrok zich voor de 32-jarige Dirk Delfortrie, kwam het misschien doordat dit zijn eerste optreden is op de European Tour? Hij kwam met geen mogelijkheid in zijn spel en moest de ene na de andere dubbel bogey incasseren en daar kan je knap moedeloos van raken. Hij eindigde zijn ronde met 87 slagen (+15). Dat er meer spelers waren die erg veel moeite met de baan hadden, bleek wel uit sommige andere scores: Steve Walker +10, Sven Struver +10, Henrik Bjornstad +11, Michael Mclean +12, de Portugees Stephane Ferreira met +18, waarvan een 8 opviel op de 14e hole en de Zweed Klas Eriksson met +19 die een 13 maakte, eveneens op hole 14, een par 4 van 440 meter!

Op de eerste plaats staat voorlopig de Zweed Carl Petterson met 66 slagen (-6) (foto). Zodra de eerste ronde volledig is uitgespeeld komen wij met een update.