17 09 2017 Wattel foto Getty ImagesDe 98ste editie van het KLM Open is gewonnen door Romain Wattel (foto: Getty Images). De Fransman bleef op The Dutch in Spijk de Canadees Austin Connelly één slag voor. Wattel had voor de laatste ronde 69 slagen nodig en bracht daarmee zijn totaal op -15. Op de laatste hole had Wattel genoeg aan een par voor het veilig stellen van de overwinning.

De top-3 na 54 holes maakte er een mooi gevecht van in de laatste ronde. Kiradech Aphibarnrat, koploper na drie ronden werd vroeg in de ronde achterhaald door Romain Wattel en Joël Stalter. Na elf holes was het drietal -15.

Op de tweede negen had Wattel zijn zenuwen het beste in bedwang. Door een bogey van Stalter op hole 14 en een dubbel bogey van Aphibarnrat op hole 15, kwam de Fransman alleen aan de leiding. Die minieme marge wist hij tot het laatst te behouden. Op de achttiende hole verspeelde Aphibarnrat zijn kans op de zege helemaal door zijn approach naar de green in het water te slaan. De Thai (-12) kelderde daarmee in de eindstand naar een gedeelde negende plaats.

Austin Connelly werd tweede. De jonge Canadees, maandag wordt hij 21, eindigde door een sterke slotronde in 66 slagen op één slag van Wattel. Op een gedeeld derde plaats eindigden Eddie Pepperell, George Coetzee, Justin Walters, Lee Westwood, Sebastian Heisele en Joël Stalter met -13.

De zege in het KLM Open is voor de 26-jarige Wattel de eerste overwinning op de European Tour. Wattel is de derde Franse winnaar van het KLM Open, na Auguste Boyer in 1932 en Marcel Dallemagne in 1933.

Lee Westwood, winnaar van het toernooi in 1999, slaagde er op de laatste dag niet in aan te haken bij het gevecht om de winst op The Dutch. De voormalig nummer 1 van de wereld werd gedeeld derde op twee slagen van Wattel.

Nederlanders
Wil Besseling werd de beste Nederlander in het toernooi op een 20ste plaats. De golfer uit Schellinkhout eindigde het toernooi met een ronde in 67 slagen en kwam daarmee uit op -8 na 72 holes. Voor Besseling, die speelt op de Challenge Tour, is het zijn beste resultaat ooit in het KLM Open.

Ook Daan Huizing besloot het toernooi met een ronde in 67 slagen. De hoogst genoteerde Nederlander op de seizoensranking van de Challenge Tour werd 38ste. Max Albertus bewaarde eveneens zijn beste ronde voor het laatst. Met een dagscore van -3 eindigde hij op de 48ste plaats. De 23-jarig pro hoorde pas op woensdag dat hij kon starten in het KLM Open, na de late afzegging van Victor Dubuisson. In zijn tweede KLM Open haalde hij voor het eerst de cut. Ralph Miller haalde in zijn veertiende KLM Open knap de cut, maar viel op de laatste dag ver weg. Met een totaal van +5 eindigde hij als zeventigste.


Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

16 09 2017 Besseling foto Getty ImagesAchttien jaar na zijn eerste zege in Nederland, strijdt Lee Westwood opnieuw mee om de winst in het KLM Open. De voormalig nummer één van de wereld staat op drie slagen van koploper Kiradech Aphibarnrat. 

In zijn de derde ronde maakte Westwood één bogey (hole 5) en vervolgens alleen nog parren en birdies. Met zijn vijfde birdie van de dag, op hole 18, bracht hij zijn totaal op -11.

Westwood, winnaar van het toernooi in 1999, speelt deze week zijn elfde KLM Open. Hij maakt voor het eerst sinds 2011 zijn opwachting in Nederland. De Engelsman is gedeeld vierde en begint de laatste ronde met een achterstand van drie slagen op koploper Kiradech Aphibarnrat (-14).

De Thai tekende voor een ronde in 66 slagen. Door een birdie op de laatste hole begint Aphibarnrat zondag met één slag voorsprong op Romain Wattel aan de slotronde.

Wattel (-13) zorgde met een omloop in 64 slagen voor de beste score van de dag. De Fransman noteerde zeven birdies en hield bogeys van de kaart.

Een andere Fransman, Joel Stalter (-12, is derde en start zondag met Aphibarnrat en Wattel in de laatste groep.

Kwartet Nederlanders in de race
Zondag komen nog vier Nederlanders in actie. Wil Besseling staat er met vier onder par het beste voor. De Noord-Hollander, die uitkomt op de Challenge Tour, haalde voor het vijfde jaar op rij de cut in het KLM Open. Besseling is voorlopig gedeeld 35ste en kan zondag zijn beste klassering in het KLM Open verbeteren. Vorig jaar werd hij 28ste op The Dutch.

Wil Besseling (foto: Gety Images)

Daan Huizing en Max Albertus delen de 54ste plaats op met een score van -1. Albertus hoorde pas op woensdag dat hij kon starten in het KLM Open, na de late afzegging van Victor Dubuisson.

Ralph Miller haalde met een tweede ronde in 69 slagen de cut en is na een derde ronde in 72 slagen 64ste.

Titelverdediger Luiten naar huis
Voor Joost Luiten was het KLM Open na twee ronden voorbij. De titelverdediger miste op één slag de cut. Het toernooi in Spijk ging zaterdagmiddag door zonder de titelverdediger.

Joost Luiten moest in de ochtend de laatste zes holes van zijn tweede ronde spelen. Op hole 18 had de Nederlander een birdieputt van iets meer dan vier meter om naar één onder par te gaan, maar de bal verdween niet in de hole.

De laatste keer dat Luiten in het KLM Open na twee dagen was uitgespeeld, was in 2012. “De cut missen in Nederland is zuur, maar het kan ook een keer gebeuren.”
Luiten begon het toernooi donderdag met vier bogeys op de eerste vier holes. “Achteraf kun je zeggen dat de eerste vier holes me zijn blijven achtervolgen. Vanaf dat moment moet je veel goedmaken. Dat wordt lastig als je te weinig putts maakt.”

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Schrijf reactie (0 Reacties)

15 09 17 Stalter foto Getty ImagesJoël Stalter is de verrassende koploper na de tweede dag van het KLM Open. De Fransman is -10 na 36 holes. Niet alle spelers konden vrijdag 15 september hun tweede ronde voltooien. Joost Luiten (+3) heeft nog zeven holes om de cut te halen.

Stalter behoorde tot de 72 spelers die vrijdag het restant van de eerste ronde moesten voltooien voordat ze konden beginnen aan de tweede omloop. Donderdag zorgde hevige regenval ervoor dat de wedstrijd voortijdig werd gestaakt.

Stalter kwam in de eerste ronde uit op -6, ondanks een dubbelbogey op hole 11. Daar liet hij vrijdagmiddag een knappe ronde in -4 op volgen.

Kiradech Aphibarnrat uit Thailand is tweede in de tussenstand met één slag meer dan Stalter. Na achttien holes bevond Aphibarnrat zich drie slagen achter de leiders, in de tweede ronde klom hij met 65 slagen naar de top van het leaderboard. De Duitser Sebastian Heisele is met -8 derde.

image
Lee Westwood (foto Getty Images)

Westwood op dreef
Ook Lee Westwood draait mee bovenin het klassement. De Engelsman is een van de publieksfavorieten tijdens dit KLM Open en maakt vooralsnog de verwachtingen waar.

De voormalig nummer 1 van de wereldranglijst voltooide vrijdagochtend de laatste dertien holes van zijn eerste ronde. Met dertien parren bracht hij een ronde in 70 slagen binnen. Westwood bewaarde zijn birdies voor de middag. Na vijf holes was hij al drie onder par en in het vervolg noteerde hij nog drie birdies voor een ronde in 65 slagen.

“De eerste ronde was gewoon degelijk”, zei Westwood. “Ik sloeg de ballen niet dicht genoeg bij de vlag en had niet veel kansen voor birdie. De tweede ronde was veel beter. Die score van 65 had makkelijk een 61 kunnen zijn.”

“Als ik blijf spelen zoals in de tweede ronde, dan heb ik een kans in het weekend. Mijn plan is om te blijven herhalen wat ik vandaag liet zien.”

Westwood won het KLM Open al eens in 1999, toen op de Hilversumsche. In 2011 maakte hij voor het laatst zijn opwachting in Nederland. Hij speelt deze week voor het eerst op The Dutch.

image
Joost Luiten (foto Getty Images)

Werk aan de winkel voor Nederlanders
Niet iedereen kon zaterdag zijn tweede ronde voltooien. Voor Joost Luiten (+3) is er zaterdagochtend nog werk aan de winkel. De titelverdediger, +4 na de eerste ronde, speelde vrijdag twaalf holes voordat de wedstrijd moest worden gestaakt vanwege de invallende duisternis. Op dat moment was Luiten één onder par voor de ronde.

Zaterdag 16 september komt Luiten om 8 uur weer in actie en vervolgt zijn tweede ronde op hole 13. De cut lag vrijdagavond op par. Dat betekent dat de tweevoudig KLM Open winner in het restant van de tweede ronde nog zeker drie birdies nodig heeft om de cut te halen.

Voor m’n gevoel speelde ik goed en creëerde ik veel kansen op de eerste negen”, zei Luiten. “Ik heb wel wat op de greens laten liggen. Ik zit ook in de situatie waar je voelt die moeten erin en als ze dan ernaast glijden is dat frustrerend.”

“Op 11 maak je dan een bogey en dan is het lekker als je daarna gelijk weer een birdie maakt. Ik ben een vechter en ik blijf vechten tot het voorbij is.”

Maarten Lafeber kende donderdag een sterk begin van het toernooi met een ronde in drie onder par. Zijn positie in de bovenste regionen van het leaderboard wist hij vrijdag niet vast te houden. Vier bogeys en een dubbelbogey werpen hem ver terug, maar twee birdies vlak voordat het spel werd gestaakt geven Lafeber weer hoop. Met nog vier holes te spelen in de tweede ronde staat Lafeber op par.

Minstens twee Nederlanders weten zich verzekerd van het halen van de cut. Daan Huizing (-2) en Wil Besseling (-3) zijn er in het weekend zeker bij.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Joël Stalter (foto Getty Images)

Schrijf reactie (0 Reacties)

15 09 2017 Miko IlonenOp het KLM Open heeft Mikko Ilonen (37) de 1000ste ‘Hole in One’ gemaakt in de historie van de European Tour. De Finse golfer sloeg zijn bal op de 14de hole van golfbaan The Dutch in Spijk in één keer in de hole. Ilonen kwam, vanwege het weer, vandaag voor het eerst in actie en scoorde deze ace met een ijzer negen over 129 meter. De Fin staat momenteel 264 op de wereldranglijst en won vijf keer een European Tour evenement.

Beat the Pro hole
Ilonen maakte de 1.000ste Hole in One op de 14de hole van het KLM Open. Speciaal voor Beat the Pro is hole 14 van The Dutch omgebouwd tot een stadion met tribunes voor 2.500 mensen die de hele hole omringen. Een select aantal amateurs slaat op donderdag, vrijdag en zaterdag tegelijk met de pro’s één bal op hole 14 (par-3). De amateurs die hun bal dichter bij de vlag slaan dan de tourspelers, winnen twee KLM-vliegtickets naar een bestemming in Europa. Ilonen gaf de amateur in zijn flight in elk geval geen enkele kans om de bal dichter bij de hole te slaan.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Foto Mikko Ilonen door golfsupport.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Maarten Lafeber foto Golfsupport Titelverdediger Joost Luiten is het KLM Open begonnen met een ronde in 75 slagen (+4). De Nederlander zal terrein moeten goedmaken om zicht te houden op een topklassering. Maarten Lafeber (-3) bevindt zich in de top van het klassement. De eerste ronde van het KLM Open moest donderdag voortijdig worden gestaakt vanwege overvloedige regenval. Vrijdagochtend 8 uur wordt de openingsronde vervolgd.

Joost Luiten beleefde een teleurstellende eerste dag op het KLM Open. De titelverdediger stond na vier holes al vier boven par. In het vervolg van zijn ronde wist de Nederlander verdere schade te voorkomen, maar hij kwam niet verder dan een ronde in 75 slagen.

“Met zo’n start loop je achter de feiten aan en in deze omstandigheden was het lastig om slagen terug te pakken. Als je hier niet recht van de tee bent, breng je jezelf in de problemen”, aldus Luiten.

Voor de Nederlander is zijn tegenvallende opening geen reden tot zorg. “Ik kan nog steeds het weekend halen. Ik weet uit ervaring dat het binnen een dag anders kan zijn.”

Lafeber: "Werk aan swing levert steeds meer op"
Maarten Lafeber (foto) kende wel de gewenste start van het toernooi. De winnaar van het KLM Open in 2003 maakte een dubbel bogey op zijn derde hole van de dag, maar in het vervolg van de ronde speelde hij vlekkeloos. “Ik sloeg mijn ijzers als in mijn beste dagen. De laatste twee weken had ik al een beter gevoel. De maanden werk aan mijn swing levert steeds meer op.”

De koppositie is voorlopig in handen van Bernd Wiesberger en Richard Finch met -5. De Oostenrijker en de Engelsman speelden in de ochtend en waren al binnen voor de wedstrijd werd stilgelegd.

Wiesberger werd vorig jaar tweede in het KLM Open, op drie slagen van winnaar Luiten. Donderdag liet hij opnieuw zien goed uit de voeten te kunnen op The Dutch. “De omstandigheden waren heel zwaar vandaag en hoewel ik een aantal kansen heb laten liggen ben ik blij met de score en de manier waarop ik vandaag heb gespeeld.”

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Foto Maarten Lafeber door golfsupport.nl 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven