11 09 2016 luitenwintklmopenJoost Luiten heeft in Spijk voor de tweede keer in zijn carrière het KLM Open gewonnen. Voor de 30-jarige golfer was het de vijfde toernooioverwinning op de European Tour. ‘De eerste keer in eigen land winnen was heel bijzonder, maar een tweede keer voor zo veel mensen is dat ook.’

Luiten begon met drie slagen achterstand op de Australiër Scott Hend aan de laatste dag. Hij eindigde het toernooi met drie slagen voorsprong op de nummer twee, zijn goede vriend en Oostenrijker Bernd Wiesberger.

Het gaf eens te meer aan dat niemand vandaag op golfbaan The Dutch in Spijk aan Luiten kon tippen. Het was voor de eerste keer dat het toernooi in Spijk werd gespeeld. Over vier dagen bezochten ruim 45.000 toeschouwers het KLM Open. Op de slotdag alleen al kwamen 12.500 golfliefhebbers af.
Luiten maakte vandaag op maar liefst tien van de achttien holes een birdie. ‘Ik wilde met hetzelfde spelletje, dezelfde mindset als de drie vorige dagen de baan in. Dat ik met twee birdies begon hielp me enorm om in de juiste concentratie te komen.’

DEMARRAGE
Op de eerste negen holes bleef het enorm spannend, want naast Hend meldde ook Wiesberger zich aan kop. Maar op de tweede negen demarreerde Luiten. ‘Ik kwam in de zone en hoefde maar naar de bal te kijken en die ging er al in.'
Door een bogey op hole 17 van Wiesberger speelde Luiten met drie slagen voorsprong de laatste hole. Hend was toen al weggezakt. De duizenden toeschouwers rondom de green gaven Luiten een staande ovatie voordat hij zijn laatste putt maakte. En nog één, nadat hij zijn ronde had afgemaakt.

GENIETEN
‘Die laatste holes heb ik aanvallend gespeeld, omdat een voorsprong verdedigen ook gevaarlijk is. Maar op weg naar de laatste green kon ik van binnen wel genieten.’
In alle eerlijkheid had Luiten vooraf ook niet durven dromen van deze afloop. Hij evenaarde de laagste score ooit in het KLM Open (-19), die van 2015, toen de Belg Thomas Pieters won. ‘Ik weet nu dat de vorm ook heel snel kan terugkeren, al heb ik daar met mijn team wel hard aan gewerkt', aldus Luiten. 'Dit was een goede week. Ik heb deze week maar drie bogeys gemaakt, die ik daarna alle drie snel wegpoetste met een birdie. Je hoopt er op, maar ik had er niet op gerekend dat het deze week dan weer allemaal goed zou vallen. En dat het dan voor eigen publiek gebeurt, is natuurlijk helemaal schitterend.’

Foto van Joost Luiten door Golfsupport.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

10 08 2016 joostDankzij een birdie op de laatste hole stelde Joost Luiten zichzelf en duizenden golffans in de derde ronde een mooie finale van het KLM Open in het vooruitzicht. Met nog 18 holes te spelen heeft de Bleiswijker morgen nog alle kans op het winnen van de titel.

Soms ging het stroef, zichtbaar minder makkelijk dan op vrijdag, maar Luiten wilde vandaag zeker niet klagen over zijn ronde. ‘Op zich speelde ik niet heel slecht, maar ik scoorde minder goed dan vrijdag. Ik had wat meer puttjes willen en kunnen maken. Ik doe nog mee, dat telt nu.’

Op de eerste negen holes kreeg Luiten heel wat meer kansen op birdie dan hij maakte (twee). Daarna volgde na 51 holes voor hem dan toch de eerste bogey van het toernooi. ‘Maar mentaal zit het dit toernooi goed. Ik blijf rustig, waar ik de afgelopen twee maanden misschien iets te snel opgefokt raakte na een tegenvaller. Nu heb ik met maar één bogey ook niet veel reden gehad om me op te winden, maar toch. Op deze baan moet je in positie zijn. En dat gaat me deze week goed af. Ik speel met mijn verstand. Dat moet ik in de slotronde ook doen’, aldus Luiten, die al wel na één dag zijn courserecord op The Dutch is kwijtgeraakt. De Zuid-Afrikaan Brendon Stone kwam in zijn ronde weinig obstakels tegen en deed het met een ‘63’ nog een slag beter dan Luiten op vrijdag.

ERVARING
Lange tijd leek Nino Bertasio als leider aan de laatste dag te beginnen. Maar de 28-jarige Italiaan verspeelde op de slothole met een dubbel bogey de leiding aan Scott Hend, die vorige week tweede werd in de Omega Masters. De Australiër staat op -14, Bertasio op -13 en Luiten voert een kwartet spelers op -11 aan.
‘Drie slagen is niet veel. Ik maak op 18 een birdie, Bertasio een dubbel bogey. Dat zijn al drie slagen. Er kan dus nog van alles gebeuren. Hend speelt wel al weken sterk, weet ook wat het is om voor de winst te spelen. Dat geldt voor meer jongens die nog redelijk dichtbij staan. En ook voor mij. Ik weet wat winnen in het KLM Open is en dat gevoel neem ik morgen zeker mee de baan in. Die ervaring kan heel belangrijk zijn.’

DOEL
Wil Besseling heeft morgen ook een mooi doel voor ogen. Na een ronde zonder bogeys in 68 slagen steeg hij gisteren naar een plek bij de beste veertig (36ste). Als hij die positie consolideert, verbetert de Noord-Hollander zijn beste klassering ooit in het KLM Open (45ste, 2015).
Maarten Lafeber kon in de derde ronde helaas geen progressie boeken. Met drie boven par bleef hij onderin het klassement hangen. Lafeber gaat morgen iets over half acht met een andere routinier, Robert Karlsson, als eerste de baan in.

BEAT THE PRO
Vandaag beleefde het vernieuwende onderdeel Beat The Pro in het KLM Open de tweede en laatste dag. Opnieuw slaagde een amateur erin om de bal op hole 14 dichter bij de hole te slaan dan de drie professionals. Ook Robert-Jan Derksen waagde tegen drie oud-collega's op de European Tour een kansje en bleek het nog niet te zijn verleerd. De tot arena omgebouwde hole 14 zat vandaag met enkele duizenden toeschouwers een groot deel van de dag helemaal vol.

Tickets voor de slotdag van het KLM Open zijn online te verkrijgen via klmopen.nl of aan de kassa.

(Foto:Golfsupport.nl)

Schrijf reactie (0 Reacties)

09 09 2016 JoostLuitenJoost Luiten hoopte in het KLM Open zijn vorm terug te vinden. Na vandaag kan hij die zoektocht staken, zo lijkt het. De Nederlander hijgt halverwege het toernooi leider en zijn goede tourvriend Bernd Wiesberger op één slag achterstand in de nek.

Duizenden fans smulden in Spijk van het optreden van Joost Luiten, die en passant ook zijn naam aan het nieuwe baanrecord op The Dutch in KLM Open-stijl verbond. In totaal brachten vandaag zo’n tienduizend golfliefhebbers een bezoek aan het toernooi. Met een ronde van 64 slagen was Luiten niet alleen de beste speler van de dag, maar werd op slag weer een favoriet voor de eindzege. Hij katapulteerde zichzelf van een plek buiten de top-30 naar een gedeelde tweede plaats halverwege de rit.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bernd WiesbergerDrie van de 12 Nederlanders zijn er in geslaagd om de cut en daarmee het weekend van het KLM Open 2016 te halen. Joost Luiten viel op vrijdag op door de laagste ronde van het toernooi tot nu toe te spelen namelijk 64 slagen! Hij steeg daardoor naar de tweede plaats met een score van 9-onder par. Maarten Lafeber en Wil Besseling waren de andere twee gelukkigen. Zij staan voor het toernooi op 1-onder en dat was dan ook de cut in het toernooi.

Rowin Caron, gisteren nog met 66 slagen de hoogst genoteerde Nederlander, leek vooral in het begin van zijn ronde last te hebben van de druk. Een bogey, dubbel bogey en bogeys op 4 en 5 gooide de Nederlander ver terug in het klassement. De birdies op 6 en 7 werden met een glimlach verwelkomt. Maar de drie bogeys in zijn tweede negen en slechts 1 birdie zorgden ervoor dat hij zijn tweede ronde in 77 slagen deed en daarmee met +1 de cut met twee slagen miste.

Daan Huizing en Michael Kraaij eindigden het toernooi met par en hadden dus 1 slag teveel. Lars van Meijel en Peter Melching eindigden met +3. Taco Remkes, Maarten Bosch, Vince van Veen, Robbie van West, David den Dungen, Ralph Miller, Philip Bootsma en Wouter de Vries konden ook naar huis.

In het toernooi nam de Oostenrijker Bernd Wiesberger (foto) de leiding. De Italiaan Nino Bertasio en de Engelsman Mark Foster hebben samen met Luiten de gedeelde tweede plek in het toernooi.

Schrijf reactie (0 Reacties)

08 09 2016 daviddendungen17 Nederlanders doen mee in het KLM Open 2016 en de vraag is hoeveel zullen er de cut halen? Met de verwachting dat de cut misschien op par of net daaronder komt te liggen, zullen 15 Nederlanders  flink hun best moeten doen op vrijdag om er in het weekend ook bij te mogen zijn.

Rowin Carron (-5) en Joost Luiten (-2) staan onder par en Maarten Lafeber, Robbie van West, Daan Huizing en Peter Melching staan op level par voor het toernooi. Degene die echt in de gevarenzone zitten zijn Philip Bootsma, Wil Besseling en Michael Kraaij met +2, Taco Remkes met +3 en Wouter de Vries met +4. Voor bijna een onmogelijk taak staan Maarten Bosch, Ralph Miller en Lars van de Meijel met +5 en Thomas Merkx (+6) en David van den Dungen (foto) en Vince van Veen (+7).

Voor de drie Belgen in het toernooi, Nicolas Colsearts en Thomas Detry (par) en amateur Alain de Bondt (+5), wordt vrijdag ook een spannende dag.

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven