Zijn laatste overwinning was van een jaar geleden toen hij het Iers Open won. Paul Casey won zondag het KLM Open met een eindscore van 14-onder par. Het scheelde niet veel of drievoudig winnaar van het KLM Open, Simon Dyson, had in een play-off gestaan. Hij eindigde op 13-onder, op 1 slag van Casey.

 

Casey won met zijn overwinning een cheque van 300.000 euro en zal een flinke stijging maken in het klassement van de Europese Tour!

 

De Engelsman Andy Sullivan won met een hole-in-one op de 15e een ruimtereis. De Engelsman wist dankzij zijn ace met 12-onder op de derde plaats te eindigen en dat was goed voor een cheque van 112.000 euro, de tweede plaats voor Dyson was goed voor 200.000!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het was het laatste KLM Open voor Robert-Jan Derksen en als respect voor hem droegen veel toeschouwers, marshalls en sommige KLM medewerkers hun kraagje omhoog. Derksen eindigde met 8-onder par gedeeld 11e. Voor Reiner Saxton was het een ongelofelijke opsteker dat hij niet alleen de cut wist te halen van het KLM Open, maar ook met 5-onder op de gedeelde 28e plaats eindigde.

 

Jeroen Krietemeijer werd de hoogst genoteerde Nederlandse amateur golfer. Met +1 eindigde hij in het toernooi op de gedeelde 59e plaats. Inder van Weerelt, Wil Besseling en Daan Huizing eindigden 64e, 65e en 72e.

 

Het was Joost Luiten waar het meeste publiek mee op liep. Soms stroomden de tribunes vol om daarna weer bijna leeg achter te blijven als Luiten eenmaal gepasseeerd was. De Bleiswijker had een goede start met birdies op 1 en 2 maar maakte bogeys op 10 en 11 om vervolgens met birdies op 12 en 15 en de rest in par zijn ronde op 2-onder te eindigen en 10-onder voor het toernooi. “Het was het net even niet”, liet Luiten weten in de persconferentie die volgende op zijn ronde. “Ik sla teveel ballen naar rechts en op zich kan ik mij daarop instellen maar zoals op de tweede dag kostte mij dat veel slagen. Ook liet mijn korte werk me deze week echt in de steek, dat moet gewoon beter. Soms gebruikte ik de putter buiten de green of ik chipte, maar ik heb daardoor teveel bogeys gemaakt”.

 

 

 

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Daphne is schaapsherder en is regelmatig op diverse golfbanen in Nederland te vinden met haar schapen. De schapen zorgen voor een natuurlijk begrazing en worden ingezet van golfbaan de Gelpenberg in Drenthe tot de Kennemer in Zandvoort en de Haagse Golf en Country Club in Wassenaar. De schapen worden met een vrachtwagen vervoerd en blijven soms een aantal dagen op de golfbaan waar ze regelmatig worden verplaatst om de golfbaan op een natuurlijke manier te begrazen.

 

Op dag drie stonden de schapen van Daphne op hole 2 rechts van de fairway in het oud-of-bounds gedeelte. Toen zij de schapen wilde verplaatsen zag zij een titleist bal liggen en voordat de schapen hem konden pakken pakte zij hem op en deed hem in haar zak. “Ik weet bijna zeker dat het de bal van Joost is” reageerde ze en ging verder met, “ik ben blij met de bal maar vond het wel erg toen ik hoorde dat hij later een 9 maakte op deze hole”.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Joost Luiten begon met een par zijn derde ronde op het KLM Open en toen zag alles er nog rooskleurig uit. Op de tweede hole ging het gigantisch mis. De 28-jarige Bleiswijker liet na onder andere een bal out-of-bounds geslagen te hebben een quadrupple bogey noteren waarmee hij van -5 terugviel naar 1-onder par. Luiten liet toen zien dat hij over een positief karakter beschikt en nooit opgeeft. Met birdies op 4, 5, 6 en 7 was de quadrupple al weggepoetst op zijn kaart. De bogey op 8 werd weer ruimschoots goedgemaakt door birdies op 10, 15, 17 en 18. Uiteindelijk eindigde hij toch zijn ronde weer onder par en staat hij voor het toernooi op 8-onder.

 

De Fransman Romain Wattel wist met een ronde van 64 slagen en 196 slagen totaal (-14) de leiding te pakken. Wattel heeft als hij aan ronde 4 begint drie slagen voorsprong op de Schot Richie Ramsay. Paul Casey staat op de derde plaats. De Engelsman wist op de derde dag in 62 slagen rond te gaan..

 

De leider na de tweede ronde, de Spanjaard Pablo Larrazábal, zakte door een ronde van 75 slagen terug naar de 14e plaats. Hij staat voor het toernooi op 5-onder par.. Larrazábal maakte onder andere een quadrupple bogey op hole 8, een par 3, en een dubbel bogey op hole 11 ook een par 3.

 

Hoe verging het de andere Nederlanders in het toernooi?

 

Robert-Jan Derksen wist met een ronde van 68 slagen te stijgen naar de gedeelde 22e plaats (206 slagen). Reinier Saxton (208 slagen), amateur Jeroen Krietemeijer (foto) (210 slagen), Wil Besseling (211 slagen), Inder van Weerelt (212 slagen) en Daan Huizing (216 slagen) moesten allemaal wat plaatsen inleveren en staan nu op de 45e, 57e, 64e, 68e en 75e.

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

Zandvoort - Op de tweede dag van het KLM Open sneuvelde het baanrecord. De Spanjaard Pablo Larrazábal maakte met een ronde in 62 slagen korte metten met de Kennemer. Hij begint als leider aan dag drie. Joost Luiten moet in de achtervolging.

 

Larrazábal had al in het begin van zijn ronde de smaak te pakken. Met maar liefst zes birdies op rij vanaf zijn openingshole (10) raasde hij door het klassement. Na de turn volgden nog drie birdies en helaas voor hem ook een bogey. Een ronde van 62 slagen betekende niettemin een verbetering van het baanrecord van 63 slagen, dat verschillende spelers in hun bezit hadden.

Toch bekroop de Spanjaard het gevoel dat er nóg meer had ingezeten. ‘Ik begon geweldig, maar halverwege de ronde bekoelde het iets.’ Heel even ‘droomde’ de leider onderweg van een ronde onder 60 slagen. ‘Na die zes birdies begon ik aan een magische 59 te denken. Misschien legde ik mezelf daardoor iets te veel druk op.’

 

Larrazábal werd vorige week nog gekweld door flinke kiespijn. De tandarts nam hem in Spanje onder handen voordat hij naar Nederland afreisde. Pijnvrij keek de Spanjaard na zijn ronde toe hoe de concurrentie zich stuk beet op zijn prachtige ronde. Op zijn ‘demarrage’ had niemand een antwoord.

Vandaag begint Larrazábal met twee slagen voorsprong op de Fransman Romain Wattel en de Italiaan Edoardo Molinari (foto) aan de derde ronde. Joost Luiten moet vijf slagen goedmaken op de leider. De Bleiswijker worstelde vrijdag een beetje met zichzelf en de baan. Leek het de goede kant op te gaan, dan volgde weer een tegenvaller. Zo knokte hij zich naar een ronde van level par en liep hij averij op. Luiten moet in de achtervolging. ‘Ik was net niet scherp genoeg, sloeg de ballen te ver van de vlag. Dan moet je lange putts holen en dat heb ik niet gedaan. Ik maakte ook drie bogeys van midden fairway. Ik had dus veel birdies nodig om hier drie onder te spelen en die score had ik moeten maken.’

 

Toch was het een goede Nederlandse dag op de Kennemer. Van de 17 Nederlanders haalden vandaag zeven spelers de cut. Dat was de voorbije twee jaren een stuk minder. De piek lag overigens in 2011, toen 8 van de 17 landgenoten de schifting overleefden. Naast Luiten zijn ook de amateur Jeroen Krietemeijer, Daan Huizing , Wil Besseling (allen level par), Inder van Weerelt (-1), Reinier Saxton (-2) en Robert-Jan Derksen (-2) er vandaag en morgen nog bij. Laatstgenoemde was opgelucht dat hij in zijn laatste KLM Open in stijl afscheid kan nemen. ‘Met het halen van het weekeinde is de druk weg. Nu hoop ik nog twee dagen wat moois te kunnen laten zien.’

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven