15-09-2013-luitenWat is nou niet mooier wanneer een Nederlander wint op eigen bodem. Joost Luiten wist na een play-off het KLM Open te winnen en pakte daarmee zijn tweede overwinning van dit jaar! Het was een enerverende dag, gemiste korte putts, drie-putts en ballen in de rough en de wind die steeds sterker werd. Luiten wist al op de eerste play-off hole toe te slaan door par te maken waar Jiménez een bogey liet noteren.

Luiten en Miguel Angel Jiménez eindigden na de vierde en laatste ronde op de Kennemer op 12-onder par. Simon Dyson, meervoudig winnaar van het KLM Open, was ook bezig met een opmars maar dat strandde met nog een aantal holes te gaan en hij moest genoegen nemen met een gedeelde derde plaats toch nog goed voor een cheque van 85.500 euro. De grootste cheque, van 300.000 euro, ging natuurlijk naar Luiten. Jiménez won de cheque van 200.000 met zijn tweede plaats.

Voor Wil Besseling (+2) met een gedeelde 50e plaats was er een bescheiden cheque van 7200 euro en de amateur golfer Rowan Caron (+5) ging vanzelfsprekend met niets naar huis maar was wel een prachtige ervaring rijker.

Schrijf reactie (0 Reacties)

14-09-2013-luitenNederlandse nummer 1 zondag in laatste flight met Jiménez

Nederlandse golfliefhebbers kunnen zich opmaken voor een prachtige laatste dag van het KLM Open. Tien jaar nadat Maarten Lafeber op de Hilversumsche Golfclub won, is er een grote kans op een nieuwe Nederlandse winnaar in het KLM Open.

Joost Luiten speelde in zwaar weer een sterke ronde in 66 slagen (-4) en begint zondag als leider. Hij speelt in de slotronde in de laatste flight met Miguel Angel Jiménez, die na een ronde 70 een slag achter staat op Luiten en gelijk met de Ier Damien McGrane. De Nederlander start zondag om 10:35 uur.

De 27-jarige Luiten won al twee keer op de European Tour, de laatste keer in juni van dit jaar. In 2007 eindigde hij tweede in het KLM Open op de Kennemer, maar de Nederlander waarschuwt dat een overwinning in het 94ste KLM Open nog heel ver weg is: 'We moeten nog een kwart van het toernooi spelen en er kan nog heel veel gebeuren. Andere jongens kunnen verrassende dingen doen en ik moet zélf heel goed spelen.'

Luiten begon de derde dag op de gedeelde zevende plaats met een toernooitotaal van -6. Zijn ronde 66 (zes birdies en twee bogeys) was de beste score van de dag. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden maakte hij zes birdies. Twee keer maakte hij een chip-in voor birdie.

'Het was zwaar en een kwestie van overleven, vooral op de eerste negen', zei Luiten. 'Maar ik probeer vooral te genieten. Het is geweldig dat er zo veel mensen waren ondanks de regen en je weet dat iedereen achter je staat, dus je moet gewoon zo goed spelen als je kan en dat probeer ik.'

De Rotterdammer is nummer 23 in de Race to Dubai, de Europese jaarranglijst. Met een overwinning stijgt hij niet alleen flink op de Europese en wereldranglijst, maar zal hij ook goede zaken doen in de kwalificatierace voor het Europese Ryder Cup-team.

Maar voor een overwinning moet Luiten eerst afrekenen met o.a. Miguel Angel Jiménez. De 49-jarige Spanjaard won al negentien toernooien op de European Tour en hij won al eenmaal het KLM Open, negentien jaar geleden op de Hilversumsche Golfclub.

De derde plaats wordt gedeeld door de Ier Damien McGrane en de Fransman Julien Quesne, die twee slagen achter staan op Luiten. De Engelsman Paul Casey steeg dankzij een ronde 68 naar de gedeelde achttiende plaats.

Wil Besseling speelde de derde ronde in 71 slagen (+1) en steeg daarmee van de gedeelde 42ste naar de gedeelde 31ste plaats.

'Het was afzien', zei Besseling over de regen en stormachtige windvlagen op de Kennemer. De Noord-Hollander gaf met een voorbeeld aan hoe hard de wind zaterdag waaide: 'Vandaag speelde ik op hole 16 driver en ijzer-2 terwijl het gistere houten-3 en ijzer-7 was.'

De Belg Thomas Pieters is net als Besseling gedeeld 31ste. Rowin Caron, de derde Nederlander die de cut haalde, is na een ronde 73 gedeeld 53ste.

Bezoekers van het toernooi wordt aangeraden om vroeg naar Zandvoort te komen. De laatste flight, met Joost Luiten, begint al om 10.35 uur.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is in 2012 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het totale prijzengeld voor 2013 bedraagt €1,8 miljoen.

Foto Joost Luiten (Getty Images)

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven