09-09-2012-hansonBijna 20.000 euro heeft Richard Kind verdiend in het KLM Open. De Nederlander wist in het sterk deelnemersveld na vier ronden op de gedeelde 21e plaats te eindigen. Kind had gedurende het toernooi 67, 69, 71 en 68 slagen nodig. Maarten Lafeber, de amateur Daan Huizing en Robert-Jan Derksen eindigden op de 37e, 46e en 54e plaats.

De Zweed Peter Hanson won het toernooi op de Hilversumsche Golf Club. Met een eindscore van 14-onder par wist hij met 2 slagen minder te eindigen dan de nummers twee, Richie Ramsay en Pablo Larrazabal. Voor Hanson was er de grootste cheque van 300.000 euro en voor de nummers twee nog ruim 156.000 euro.

De Engelsman Richard Finch wist een ware albatros te maken, een twee op een par 5 hole. Op de 18e sloeg hij zijn tweede slag in de hole. Ook Kind leek een albatros op dezelfde hole te maken maar zijn bal ging rakelings langs de cup maar een eagle was een feit.

Schrijf reactie (0 Reacties)

08-09-2012-LarrazabalHilversum, 8 september 2012 - Het KLM Open belooft een spannende slotdag te krijgen. Het kampioenschap telt na 54 holes vier leiders: Graeme Storm, Pablo Larrazabal, Scott Jamieson en Gonzalo Fernandez-Castaño. Robert-Jan Derksen en Richard Kind staan op de 31ste plaats.

De Nederlanders

De Nederlanders Robert-Jan Derksen en Richard Kind maken na drie zonnige ronden op de Hilversumsche Golf Club nog kans op een top-10 plaats in het KLM Open. Ze staan op de gedeelde 31ste plaats, negen slagen achter de vier leiders. Robert-Jan Derksen speelde de derde ronde in 68 slagen (-2). De European Tour-speler uit Blaricum werd vorig jaar gedeeld twaalfde op de Hilversumsche. 'Een lage ronde zit er nog steeds in en dan kan ik zondag de top-10 halen.'

Richard Kind, de eerste twee dagen nog de beste Nederlander, is een dag later gedeeld 31ste, samen met onder andere Derksen. Daan Huizing, de nummer 3 op de wereldranglijst voor amateurs die vrijdag op het nippertje de cut haalde, steeg naar de gedeelde veertigste plaats.

Oud-winnaar Maarten Lafeber boekte in de derde ronde geen vooruitgang, hij zakte van de 39ste naar de 60ste plaats. Lafeber werd eind augustus in het Johnnie Walker Championship gedeeld derde. 'Ik hoopte mijn goede spel van de laatste weken mee te nemen naar Hilversum, dat is helaas niet gelukt', aldus de winnaar van 2003.

De leiders

Graeme Storm verloor op zaterdag zijn voorsprong op de concurrentie. De eerste twee ronden maakte de Engelsman geen enkele bogey, op zaterdag meerdere. Storm noteerde 69 slagen en hij deelt de eerste plaats nu met Pablo Larrazabal (foto door Getty Images), Scott Jamieson en Gonzalo Fernandez-Castaño.

Larrazabal, die een sterke derde ronde in 64 slagen speelde, won tot nu toe twee grote wedstrijden op de European Tour, het BMW International Open in 2011 en het Frans Open in 2008. Fernandez-Castaño won na zijn eerste Tour-zege in Nederland (het KLM Open van 2005) nog vier wedstrijden. Storm won in 2007 zijn enige titel, het Frans Open. Jamieson won nog geen wedstrijd van de European Tour.

De Ryder Cup-spelers maken allen nog kans op de zege in het KLM Open 2012. Peter Hanson uit Zweden is vijfde met één slag meer dan de leiders. Hanson heeft vijf zeges op zijn naam staan. De Belgische Ryder Cup-debutant Nicolas Colsaerts staat met -8 op de gedeelde achtste plaats. Ook Martin Kaymer behield aansluiting met de kop van het klassement. Kaymer is dankzij een mooie eagle op de laatste hole gedeeld dertiende.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is Simon Dyson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en viert in 2012 haar honderdjarig bestaan. Het totale prijzengeld voor 2012 bedraagt €1,8 miljoen.

Voor meer informatie: klmopen.nl of facebook.com/klmopen

Schrijf reactie (0 Reacties)

07-09-2012-lafeberVier Nederlandse spelers, van de 16 die meespeelden in het KLM Open, zijn er in geslaagd om de cut te overleven na de tweede ronde. Richard Kind, Maarten Lafeber (foto), Robert-Jan Derksen en amateur golfer Daan Huizing mogen ook het weekend in het toernooi spelen. Kind is nog steeds de hoogste genoteerde Nederlander met een gedeelde 12e plaats. Hij staat na een ronde van 67 en 69 slagen op 4-onder par. Lafeber en Derksen delen de 39e plaats op 1-onder par en Huizing wist de cut te halen die op level par kwam te liggen.

Voor amateur Robin Kind (+1), Floris de Haas en Inder van Weerelt (+2), Joost Luiten, amateur Rowin Caron en Reinier Saxton (+3) en amateur Max Albertus, Robin Swane, Guido van der Valk, amateur Robbie van West, Tim Sluiter en Taco Remkes was het toernooi voorbij. Voor de amateur golfer Robin Kind was het extra sneu hij had helaas 1 slag teveel om er bij te mogen zijn.

De Engelsman Graeme Storm wist ook op de tweede dag goed te scoren. Met 66 slagen bracht hij zijn score op 11-onder par en daarmee leidt hij nog steeds in het toernooi. De Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castano, de Zweed Peter Hanson en de Schot Scott Jamieson staan op de gedeelde tweede plaats op 8-onder par.

Onder de spelers die ook de cut misten zaten onder andere Jose Maria Olazabal, Miquel Angel Jimenez, Paul McGinley en Peter Hedblom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

18-01-2012-luitenJoost Luiten is inmiddels klaar met zijn tweede ronde en staat voor het toernooi nu op 3-boven par. De cut wordt echter verwacht op level par en dat zou dus betekenen dat het KLM Open het zonder Luiten moet doen in het weekend. Luiten liet op de eerste dag 70 slagen noteren en op de tweede dag 73!

Maarten Lafeber wist in 70 en 69 slagen rond te gaan en is er dus waarschijnlijk wel bij in het weekend. De ex winnaar van het toernooi liet 4 birdies en 3 bogeys noteren in zijn tweede ronde. Het toernooi is zeker voorbij voor Fernad Osther, hij ging op vrijdag rond in 81 slagen en met zijn 73 van de eerste dag kwam zijn eindscore op 14-over.

De Engelsman Graeme Storm wist ook op de tweede dag goed te scoren. Met 66 slagen bracht hij zijn score op 11-onder par en staat daarmee voorlopig op de eerste plaats. Nog veel spelers, waaronder ook Nederlanders, moeten nog aan hun ronde beginnen of die nog eindigen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

06-09-2012-olazabal {flike} Richard Kind is na de eerste ronde van het KLM Open de hoogste genoteerde Nederlander in het klassement. Met 67 slagen (-3) deelt Kind de 11e plaats en hij staat op 4 slagen afstand van de leider Graeme Storm die zijn ronde met 63 slagen (-7) wist te eindigen.

Reinier Saxton wist als tweede beste Nederlander zijn ronde te eindigen. Met 68 slagen (-2) staat hij gedeeld 20e. Zowel Inder van Weerelt, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber als Joost Luiten begonnen met een ronde van 70 slagen (par) en daarmee delen de vier de 50e plaats.

Voor Floris de Haas (+1), amateurs Max Albertus (+1), Robbie van West, Daan Huizing en Robin Kind (+2) en de professionals Tim Sluiter (+2), Guido van der Valk (+2), Fernad Oster (+3), Robin Swane (+3), Taco Remkes (+6), Sven Maurits (+9) zal het erg moeilijk worden om de cut nog te halen maar niets is uitgesloten.

Fabrizio Zanotti en Raphael Jacquelin haddne eerder in de ochtend met 5-onder par de toon gezet later voegde de Duidter Martin Kaymer zich bij het tweetal en zij delen de tweede plaats.

De Europese RyderCup aanvoerder Jose Maria Olazabal (foto) begon het toernooi met 71 slagen (+1) en deelt daarmee de 77e plaats.

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven