KLM Open

KLM Open weer kwalificatie voor The Open in 2024

BADHOEVEDORP - KLM directeur Harm Kreulen en Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open slaan de eerste paal voor het promodorp van de 100e jubileumeditie van het golftoernooi van de European Tour dat op golfbaan The Internationa wordt gehouden COPYRIGHT RONALD SPEIJER

Op het KLM Open 2024 van 20-23 juni op The International in Amsterdam zullen twee spelers zich kwalificeren voor de 152ste editie van The Open, het oudste Major. Dit jaar zal de strijd om de Claret Jug een maand na het KLM Open op Royal Troon plaatsvinden. Het KLM Open bevindt zich met het Italiaans Open en Schots Open, de andere twee aangewezen kwalificatie toernooien in Europa, in select gezelschap.

Voor Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open, is dit een waardevolle erkenning van de kwaliteit van het oudste internationale sporttoernooi van Nederland. “Het KLM Open is een van de oudste en meest gewaardeerde toernooien in Europa en wordt in 2024 een maand voor The Open op een geweldige baan gespeeld. We zijn vereerd dat wij weer een rol mogen spelen in de strijd om de titel ‘Champion Golfer of the year’.”

De beste twee spelers in het KLM Open, die zich nog niet gekwalificeerd hebben, verdienen een ticket voor het laatste Major van het seizoen. Mocht een van de twee of beide spelers zich later op een andere manier ook plaatsen, zal die kwalificatieplaats worden toegekend aan de eerstvolgende niet-geplaatste golfer in het KLM Open.

Over het KLM Open
De 104de editie van het KLM Open vindt plaats van 20 tot en met 23 juni 2024 op The International Golf nabij Amsterdam en wordt georganiseerd door TIG Sports, ondersteund door de partners KLM en Tata Consultancy Services.