KLM Open

Maarten Lafeber nog volop in de race

Hilversum – Meer dan 12.000 toeschouwers vonden vandaag hun weg naar de Hilversumsche Golf Club. Zij zagen de leiders in het klassement zich handhaven aan kop van het klassement, ondanks hun soms wisselvallig spel. De onderlinge verschillen zijn gering waardoor alles nog mogelijk is op een ongetwijfelde spannende slotdag van het KLM Open. Maarten Lafeber heeft daardoor nog volop uitzicht op een tweede titel tijdens het Dutch Open.
Opnieuw maakte het soms ruige weer echt lage scores zeldzaam. Alleen de jonge Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castano  (24) speelde zich met een score van 66 slagen (laagste dagscore) naar een gedeelde tweede plaats (-8). De leider na twee dagen, Gary Emerson (Eng), begon voortvarend aan zijn derde ronde. Hij opende met een eagle (2 slagen onder par) op hole 1. Op hole 6 en hole 7 leverde hij vervolgens drie slagen in om op hole 12 terug te komen met een opnieuw een eagle. Een onevenwichtig rondje dus, maar met een totaalscore van 201 slagen (-9) staat hij nog steeds aan kop van het klassement. Ook Paul Broadhurst (Eng), die als nummer 2 van de ranglijst aan de derde ronde begon, hield zijn hoofd koel en handhaafde zich op de tweede plaats met een totaalscore van 202 (-8).

Geen van de vier Nederlanders nog in het toernooi wist vandaag een score onder par neer te zetten. Robert-Jan Derksen eindigde de derde ronde op +1, Guido van der Valk en Rolf Muntz hadden één slag extra nodig (72 slagen). Voor deze drie spelers behoort een top-10 klassering op dit KLM Open tot de mogelijkheden. Daarnaast heeft Maarten Lafeber nog alle kans om morgen voor de tweede maal het Dutch Open op zijn naam te zetten. Hij vocht zich vandaag door een mindere dag heen en eindigde met een ronde level par op een totaalscore van 205 (-5). “Ik speelde vandaag een moeilijke ronde, maar ik ben blij dat ik ben blijven vechten om er een goede score uit te halen” zei Lafeber na afloop. “Als ik morgen aanvallend begin en snel een paar birdies kan maken, zet ik de druk op de ketel bij de leiders die allen onervaren zijn in het spelen van finales. Als het publiek vervolgens achter me gaat staan maak ik een goede kans om te winnen”. Dat belooft dus een spannend slot op de finaledag van het KLM Open.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door de partners KLM, Fortis en KPMG.