11 09 2017 klmErnie Els start donderdag niet in het KLM Open op The Dutch in Spijk. De in Florida woonachtige golfer uit Zuid-Afrika heeft besloten bij vrienden en familie te blijven in het door de orkaan Irma getroffen gebied.


Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, was een van de publiekslievelingen die deze week zouden starten op The Dutch. De Zuid-Afrikaan is een van de meest populaire golfers, met fans over de hele wereld. Door de gevolgen van de orkaan Irma ziet Els zich echter genoodzaakt om af te zien van zijn komst naar Nederland.

“Het is met grote spijt dat ik de keuze heb moeten maken om me terug te trekken uit het KLM Open deze week.” laat Els weten. “Ik keek er enorm naar uit om voor het eerst sinds lange tijd af te slaan in dit historische toernooi, maar soms heeft moeder natuur andere plannen.”

Ernie Els en zijn vrouw hebben in het zuiden van Florida een school opgericht voor autistische kinderen. Deze school moest afgelopen dagen worden geëvacueerd vanwege de orkaan.

“Het is een onzekere tijd en mijn eerste zorg op dit moment en de komende dagen is om mijn familie te steunen als ook onze vrienden en medewerkers bij Els for Autism. We moeten ons instellen op de gevolgen van deze verschrikkelijke storm. Het wordt een zware tijd en we moeten samen de schouders eronder zetten.”

KLM Open-toernooidirecteur Daan Slooter: “Het is extreem spijtig dat Ernie Els er dit jaar niet bij kan zijn. We hebben echter alle begrip voor zijn keuze en hopen met hem dat de schade na de orkaan mee zal vallen en dat iedereen veilig is.”

Ondanks het wegvallen van Ernie Els kan het KLM Open beschikken over een aansprekend deelnemersveld met veel grote namen. Titelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten krijgt in het KLM Open 2017 concurrentie van o.a. Padraig Harrington, Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger.

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Dutch Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

e-max.it: your social media marketing partner

NL GOLFNIEUWS

oosterhout

Oosterhoutse Golfclub volop in beweging

in Laatste NL golfnieuws
Je voelt je thuis bij De Oosterhoutse De Oosterhoutse golfclub bestaat inmiddels al 32 jaar maar wie denkt dat de club op haar lauweren rust heeft het bij het verkeerde eind. De club is juist volop in beweging en ontwikkeling. Er is veel werk verzet door een… lees meer
09 10 2017 winnaarsenioropen

Clark Dennis wint Dutch Masters

Spijk – Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen.… lees meer
01 10 2017 liemeer

Dereck Haye wint 7e editie van het Shockwave Liemeer Open.

Onder mooie doch winderige weeromstandigheden (windkracht 4 – 5) en met een baan in… lees meer
29 09 2017 ianwoosnam

The Dutch Masters 2017 op The Dutch

Amsterdam – De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en… lees meer
29 09 2017 sluispolder par3 wedstrijd

Inschrijving Open Par 3 Kampioenschap op Golfbaan Sluispolder geopend

Zondag 15 oktober wordt de tweede editie van het Open Par 3 Kampioenschap gehouden in… lees meer
26 09 2017 Winnaars

Recordopbrengst golftoernooi voor het Helen Dowling Instituut

Ruim 100 golfers speelden 25 september op de Noordwijkse Golfclub voor het Helen Dowling… lees meer

bannerweddenopgolf

Ga naar boven