KLM Open 2005 groot succes

Hilversum – De toernooidirectie van het KLM Open en de Partners van het toernooi KLM, Fortis en KPMG, spreken eensgezind over het gigantische succes van het KLM Open 2005. Het toernooi kende een prachtige winnaar, sportieve strijd en bruisend promodorp. Het aantal bezoekers was boven verwachting en oversteeg ruimschoots het aantal van vorig jaar.

“Het was weer een hele belevenis voor iedereen”, zegt Leo van Wijk CEO KLM na afloop van de laatste ronde. Daarin werd de titel opgeëist door een geweldig golftalent, de Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castano. Een winnaar die in de toekomst nog grote triomfen zal vieren. Maar ook de inbreng van de Nederlanders zorgde voor een interessant toernooi. Vier spelers haalden het weekend en speelden zich in de top van het klassement. Met als hoogtepunt de vierde plaats van Maarten Lafeber.
Joop Feilzer, lid executive Committee Fortis, noemde dit toernooi dan ook terecht “een groot succes”. Ben van der Veer, voorzitter Raad van Bestuur KPMG was het daar roerend mee eens. “Het publiek heeft genoten en de vele relaties hebben een mooi toernooi gezien met een terechte winnaar.”

Het ‘Beleef het mee’ thema dat vorig jaar werd gelanceerd, kreeg dit jaar nog meer invulling. Natuurlijk was er weer KLM Open Radio, verzorgd door BNR Nieuwsradio, en golfactiviteiten in het promodorp. Maar dit jaar was ook nieuw Fortis Kids City, waar de jeugd op een leuke manier met golf in aanraking kon komen

Guime aandacht werd ook aan het toernooi besteed door de televisie en overige media. Iedere dag waren NOS en RTL5 erbij en ook de landelijke dagbladen volgden de wedstrijd op de voet. Livebeelden waren voor het eerst ook te zien op www.thisisgolf.tv.

“Wat een geweldige week,” glunderde toernooidirecteur Daan Slooter. “We hebben de golfsport weer in optima forma aan de toeschouwers kunnen tonen. De baan was in geweldige conditie en Fernandez-Costano is een prachtige winnaar. We kijken nu al uit naar volgend jaar.”

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door de partners KLM, Fortis en KPMG.    www.klmopen.nl