Challenge Tour

Kiet van der Weele eindigt als 62e in Zweden waar de Duitser Maximilian Rottluff wint

Landeryds Golfklubb, Zweden – 3 september 2023 – Het was een toernooi met wisselende resultaten voor de Nederlandse golfer Kiet van der Weele in de Indoor Golf Group Challenge bij Landeryds Golfklubb in Zweden. Van der Weele slaagde er als enige van de Nederlanders in om de cut te halen en eindigde uiteindelijk als 62e in het klassement na rondes van 74, 65, 70 en 73 slagen, wat resulteerde in een totaal van 2-onder par.

Terwijl Van der Weele een solide prestatie neerzette, was het de Duitse golfer Maximilian Rottluff die de show stal en zijn tweede overwinning van het European Challenge Tour-seizoen behaalde. Rottluff toonde een dominante prestatie op de slotdag van het toernooi en ging met een zes onder par ronde van 65 slagen de boeken in. Zijn indrukwekkende scores van 68, 64, 66 en 65 brachten hem tot een totaal van 21 onder par voor de week, en hij won met een voorsprong van drie slagen op de Deen Jeppe Kristian Andersen en de Zweed Jesper Svensson.

De 30-jarige Duitser voegde deze overwinning in Zweden toe aan zijn eerdere triomf in de UAE Challenge op de Saadiyat Beach Golf Club in mei. Met deze overwinning klom Rottluff naar de negende plaats in de Road to Mallorca Rankings, waarmee hij een sterke positie inneemt om promotie naar de DP World Tour te verdienen.

Rottluff keek terug op zijn overwinning met enthousiasme en zei: “Het was veel golfen dit weekend, maar het voelt geweldig. Het is fenomenaal en ik ben erg blij. Ik speel de laatste tijd heel goed golf, dus dit voelt geweldig.”

De Duitse golfer begon de laatste dag met een achterstand van drie slagen op de leider Andersen. Maar met zes birdies en geen bogeys in de eerste negen holes, slaagde Rottluff erin om een voorsprong van vier slagen te creëren. Ondanks een late dubbele bogey op de 17e hole, wist hij de overwinning veilig te stellen, inclusief een hole-in-one eerder in de week.

Met deze overwinning zet Rottluff een grote stap richting zijn doelen voor het seizoen en staat hij dicht bij een veilig aantal punten voor promotie naar de DP World Tour. De komende toernooien zullen bepalend zijn voor zijn kansen.

De Challenge Tour vervolgt zijn reis naar Spanje voor de Challenge de España bij Club de Golf Playa Serena, die plaatsvindt van 7 tot 10 september. Het belooft een spannend vervolg te worden op een seizoen vol golfspektakel.

Van Veen onder par maar Van der Weele erboven na eerste ronde Indoor Golf Group Challenge