Justin Rose de nieuwe nummer 1 van de wereld

Na een tweede plaats in het BMW Championship is Justin Rose de nieuwe nummer 1 van de wereld geworden. Nadat het toernooi op maandag moest worden uitgespeeld vanwege slecht weer op zondag. De in Zuid-Afrika geboren Engelsman kwam met 20-onder par in een play-off. Rose had in zijn ronde met 21-onder de leiding nadat Keegan Badley een bogey had gemaakt op de 18e. Het tweede schot van Rose was echter te kort en na een slechte pitch raakte zijn putt de hole maar viel niet, dus ook bogey en 20-onder par. Hij en Bradley moesten dus opnieuw de 18e spelen om uit te maken wie er de winnaar werd.

Rose tweede shot kwam via de tribune achter de green weer terug en best goed net buiten de green tot stilstand. Ook Bradley zag zijn bal in de buurt van die van Rose komen en het zou een putt wedstrijd worden. Bradley moest eerst putten maar hield hem een halve meter te kort. Rose hield zijn putt nog veel korter en het werd voordeel Bradley. Rose mist vervolgens zijn putt en Bradley maakt hem wel en wordt zo de nieuwe winnaar van het BMW Championship.

Billy Horschel werd gedeeld derde samen net Xander Schauffele met 19-onder par. Rory McIlroy werd 5e met 18e en Tiger Woods en Web Simpson deelden de 6e plaats met 17-onder par.