DP World Tour

Justin Harding leidt in Dubai waar de Nederlanders de cut missen!

Geen Nederlanders meer in het weekend van het Slync.io Dubai Desert Classic in Dubai. Joost Luiten, Darius van Driel en Wil Besseling misten alle de cut. Luiten kwam er met +3 nog het dichtst bij want de cut kwam na twee ronden op +1 te liggen. Met 73 en 74 slagen verliet Luiten het toernooi. Zowel Van Driel als Besseling kwamen met +8 en +13 helaas niet in de buurt van de cut.

Besseling had een van zijn slechtste ronden ooit! Hij miste veel fairways en als je dan ook nog een drie-putt maakt dan is de hek van de dam. Besseling zal zich na het maken van 9 bogeys en slechts 1 birdie weer moeten opladen voor het volgende toernooi en deze ronde zo snel mogelijk moeten vergeten.

Justin Harding nam de leiding in Dubai met 11-onder par mede dankzij de eagle op hole 6 een par 4 van 460 meter waar hij zijn tweede slag in de hole zag verdwijnen. De Zuid-Afrikaan heeft twee slagen voorsprong op Tyrrell Hatton die met 9-onder tweede staat. Erik van Royen, een landgenoot van Harding, staat gedeeld derde samen met de Paraguayaan Fabrizio Zanotti.

Titelverdediger Paul Casey, die tijdens zijn ronde nog een massage kreeg van zijn caddie vanwege schouderpijn, deelt samen met Lee Westwood, Tommy Fleetwood en Sam Horsfield met 6-onder de tiende plaats.

Rory McIlroy kwam aardig terug in het toernooi met 66 slagen op de tweede dag en staat nu met 7-onder gedeeld 5e. Het werd de laagste ronde van de dag die ook nog werd geëvenaard door Hatton en Nicolai von Dellinghausen. De laatste, de 29-jarige Duitser, opende in het toernooi met 77 slagen (+5) en leek dus bijna kansloos om de cut te halen maar ging nu makkelijk door en staat voor de wedstrijd op 1-onder par.

Matige start van Besseling en Van Driel maar Luiten doet het iets beter!