Joost Luiten zakt in klassement en nu gelijk met Tiger Woods

Met een score van 71, 68 en 73 slagen (+2) heeft Joost Luiten de gedeelde 59e plek bereikt in het PGA Championship! Een aantal gemiste fairways zorgden voor wat bogeys, hij maakte er 4, en de enige birdie op 5, waar hij trouwens ook de fairway niet raakte, maakte er een ronde van +3 van. Luiten zal om 8.00 plaatselijke tijd nu starten met als medespeler de Zuid-Afrikaan Rory Sabatini. De enige Nederlander in het toernooi had zelfs nog een kans dat hij Tiger Woods zou treffen als medespeler want ook hij eindigde na 3 ronden op +2 maar zal met zijn landgenoot Tom Hoge om 8.30 starten.

Het blijft wel een Amerikaanse aangelegenheid lijkt het als je de top van het klassement bekijkt. Dustin Johnson (foto) nam de leiding na een ronde van 65 slagen op zaterdag. Zijn 9-onder geeft hem 1 slag voorsprong op zijn landgenoten Scottie Scheffler en Cameron Champ. Op twee slagen afstand staat de beste Europeaan Paul Casey die zijn vierde plek deelt met Collin Morikawa en Brooks Koepka.

Bryson DeChambeau, die zijn bal soms verder lijkt te slaan als het ontwerp van de golfbaan, staat met 6-onder gedeeld 7e samen met onder andere Justin Rose, Tommy Fleetwood en Jason Day.