DP World Tour

Joost Luiten zakt flink in klassement in Italie waar Fitzpatrick de leiding neemt!

Joost Luiten had de eer om met de Europese Ryder Cup aanvoerder Luke Donald samen te spelen op de derde dag van het DS Automobiles Italian Open, maar de twee kwamen niet echt in hun spel. Joost Luiten ging rond in 77 slagen waar Donald er eentje minder nodig had. Luiten zakte flink in het klassement en met +1 voor het toernooi deelt hij nu de 53e plaats.

Ja het was de wind die voor veel problemen zorgde op de golfbaan van Marco Simone Golf Club net buiten Rome en veel spelers konden daar niet echt mee omgaan. De Engelsman Aaron Ray leek daar totaal geen problemen mee te hebben, hij wist zijn ronde met 65 slagen en bogey vrij te eindigen en klom daardoor naar de gedeelde tweede plaats. Hij en Rory McIlroy staan nu op 1 slag achter de leider Matthew Fitzpatrick. De drie Engelsen zullen samen spelen op de laatste dag.

Fitzpatrick wist met een verbluffende ronde van 69 slagen in de uitdagende omstandigheden op Marco Simone Golf and Country Club aan de leiding te komen..

De regerend U.S. Open kampioen wist op de 18e met een up-en-down voor birdie net het verschil te maken met de nummers twee McIlroy en Rai.

McIlroy sloot zijn ronde ook af met een birdie om een ​​deze met level par, 71 slagen, te eindigen met drie birdies en drie bogeys.

Rai wist met twee eagles en twee birdies een foutloze ronde van 65 slagen te maken.

Door de sterke wind die er waaide konden spelers een aantal par 4 holes in ene halen.

Joost Luiten gedeeld 5e Rory McIlroy leidt in Italië