Joost Luiten wordt 8e in Dubai, Danny Willett wint!

07 02 2016 willettEen gedeelde 8e plaats voor Joost Luiten in het Omega Dubai Desert Classic. Er zat meer in maar zijn score bleef haperen met twee birdies en twee bogeys voor een ronde van par. Met 14-onder eindigde hij gelijk met een grote groep spelers waaronder Chris Wood, Thorbjorn Olesen en Soren Kjeldsen.

De 32 putts op de laatste dag zorgden voor zijn slechtste putting stats van het toernooi. Het verschil met zaterdag was 7 slagen, toen wist hij met 25 putts het clubhuis binnen te komen.

Andy Sullivan en Rafa Cabrera-Bello grepen net naast de toernooiwinst. Met 18-onder eindigden zij op 1 slag afstand van de winnaar Danny Willett. De Engelsman verdiende ruim 400.000 euro en Luiten kreeg een cheque van iets meer dan 45.000 euro.

Opvallend was de score van de Deen Joachim B Hansen. Wist hij op zaterdag nog rond te gaan in 64 slagen, nu had hij er 11 meer nodig, met een score van 75. Vier spelers wisten op zondag in 65 slagen rond te gaan en wel Alvaro Quiros, Byeong Hun An, Rory McIlroy en Ashun Wu.