DP World Tour

Joost Luiten start met par en Rory McIlroy neemt leiding in Dubai

Rory McIlroy

Het was jammer van de dubbel bogey op zijn 9e hole, hole 18. Joost Luiten die zijn ronde vanaf de tweede negen begon op de golfbaan van het Dubai Creek Resort in Dubai, leek een uitstekende start te hebben met twee birdies. Helaas na een slechte afslag op de 18e die in de bunker verdween  nam hij toch een poging om de green te raken maar zijn bal verdween in het water ervoor. Het werd een dubbel bogey. In zijn tweede negen hield hij zijn score ook op par door het maken van een birdie en een bogey. Met par deelt hij de 32e plaats.

Rory McIlroy had een verbluffende start in de verdediging van zijn Race to Dubai-titel met een foutloze ronde van 62 slagen, waarmee hij een voorsprong van twee slagen nam na de eerste dag van de inaugurale Dubai Invitational.

De Noord-Ier stond voor het eerst op de tee sinds hij zijn vijfde Harry Vardon Trophy ontving op het DP World Tour Championship. Hij keerde terug naar de Verenigde Arabische Emiraten op zoek naar zijn zesde carrière overwinning in Dubai, de plaats waar hij bijna 15 jaar geleden zijn eerste overwinning behaalde.

Met negen birdies leidde hij het veld, gevolgd door de Duitser Yannik Paul op Dubai Creek Resort, met de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence op zes onder par. Tommy Fleetwood en Thorbjørn Olesen, meervoudige winnaars van de DP World Tour en sterren van de Ryder Cup, stonden toen vier slagen achter op de leiding.

McIlroy won in het seizoen 2023 zijn eerste twee Rolex Series-titels en eindigde ook in de top tien bij drie van de vier Major Championships.

Hij gaf aan dat een vijfde Major-titel zijn belangrijkste doel is in 2024, maar een zesde Race to Dubai-overwinning staat ook hoog op zijn lijst, terwijl hij jaagt op het record van Colin Montgomerie van acht overwinningen.

“Ik had dat niet verwacht,” zei hij. “Het voelde niet zo goed als de eerste paar dagen toen ik hier was en ballen sloeg en de baan speelde. Het was fijn om weer een scorekaart in handen te krijgen en de competitieve energie te voelen. Hopelijk meer van hetzelfde de komende dagen.”

In het teamklassement leidden McIlroy en Abdulla Al Naboodah met 13 onder par, drie slagen voor op Paul en JJ Dudum.