DP World Tour

Joost Luiten soleert onder par Huizing en Van Driel zoeken naar vorm in Qatar

De eerste dag van het Commercial Bank Qatar Masters is achter de rug en het was een dag met gemengde resultaten voor de Nederlandse golfers. Joost Luiten wist zich te onderscheiden door als enige van het Nederlandse trio onder par te eindigen op de Doha Golf Club.

Luiten liet een sterke ronde zien en wist zijn spel goed onder controle te houden, waardoor hij de baan met een score onder par kon verlaten. Helaas hadden Darius van Driel en Daan Huizing een wat moeilijkere start. Van Driel noteerde een score van +4, waarbij opviel dat hij enkele drie-putts moest incasseren. Huizing had zijn eigen uitdagingen, met een dubbel bogey op de lastige 13e hole, veroorzaakt door een bal die het water voor de green vond op deze 180 meter lange par 3 hole.

Op het wereldtoneel van de Commercial Bank Qatar Masters waren het echter de Chinees Ashun Wu en de Zuid-Afrikaan Zander Lombard die de leiding namen, beide met een indrukwekkende score van 5-onder par.

Terwijl Qatar het strijdtoneel was voor een deel van de Nederlandse golfers, bevond Lars van Meijel zich aan de andere kant van de wereld in Zuid-Afrika. Hij nam deel aan het Challenge Tour-evenement, het Bain’s Whisky Cape Town Open, op de Royal Cape Golf Club in Cape Town. Van Meijel had een uitdagende dag en noteerde een ronde van 1-boven par. De koppositie wordt daar gedeeld door Bradley Bawden en Tapio Pulkkanen, beiden met een sterke score van 6-onder par.

Terwijl de golfers hun best doen om zich te handhaven op de verschillende golfbanen, belooft het verdere verloop van beide toernooien nog veel spannende momenten en verrassingen. We blijven uitkijken naar de prestaties van onze Nederlandse golfers en de ontwikkelingen op de internationale golfscène.