Joost Luiten pakt de leiding in het Euram Bank Open

Met een evenaring van de een na laagste ronde van dit toernooi, heeft Joost Luiten de leiding genomen na de tweede ronde van het Euram Bank Open in Oostenrijk. Met 65 slagen op de eerste en 63 slagen op de tweede dag wist Luiten met 12-onder op 2 slag los te komen van de Fransman Joel Stalter en de Zweed Philip Eriksson die met 10-onder de tweede plaats delen. De Spanjaard Scott Fernandez wist in 62 slagen rond te gaan en heeft tot nu toe de laagste ronde en klom daardoor met 8-onder naar de gedeelde 9e plaats.

Helaas wisten Daan Huizing en Robbie van West niet het weekend van het toernooi te halen. Huizing viel met 1-onder net buiten de cut en van West had met een eindscore van +1 waarschijnlijk twee slagen teveel.

Luiten wist voor de tweede keer op de derde hole van Golf Club Adamstal in Ramsaueen eagle te maken. Op deze par 5 van nog geen 440 meter slaan de meeste spelers een driver en een laag ijzer naar de green. Met nog 6 birdies en een bogey op de 18e wist Luiten zo zijn ronde in 63 slagen te eindigen.