Joost Luiten op karakter door in Maleisië

19 02 2016 nathan

19 02 2016 nathanHet zag er niet goed uit nadat Joost Luiten zijn eerste 9 holes op de Royal Selangor Golf Club had geëindigd. Met twee birdies en twee bogeys zou hij de cut niet gaan halen in het Maybank Championship in Kuala Lumpur. Luiten zal het leaderbord gezien hebben en gedacht hebben nu birdies maken anders kan ik mijn koffers pakken. En dat heeft resultaat gehad.

De 5 birdies en slechts een enkele bogey in zijn tweede negen holes zorgden ervoor dat hij ook het weekend in het toernooi aanwezig mag zijn. Luiten kwam met 67 slagen, een van de laagste ronde van de dag, met -3 op de gedeelde 28e plaats terecht en dat was een stijging van 57 plaatsen!

De Australiër Nathan Green (foto) hield de leiding. Met 64 en 65 slagen is zijn totaal na twee ronden 13-onder par. Alleen de Engelsman Richard Bland wist dichtbij hem blijven en staat met 11-onder op de tweede plaats. Danny Willett, Miguel Tabuena, Soomin Lee en Jorge Campillo delen met 8-onder de derde plaats.

In het toernooi is flink veel prijzengeld te verdienen. De winnaar krijgt een cheque van 439.459 euro en de tweede plaats is altijd nog goed voor een cheque van bijna 300.000 euro.