Joost Luiten mist de cut in Dubai, Herbert en DeChambeau leiden

Het is Joost Luiten net niet gelukt om de cut, in het Omega Dubai Desert Classic, te halen. Mrt drie birdies een bogey en een dubbel bogey bleef zijn score op par en met de twee onder par op de eerste dag bleef hij op twee onder voor het toernooi hangen. De cut kwam in Dubai op drie onder par dus was het over en uit voor Luiten.

08-10-2009-quirosDe leiding was voor lange tijd in handen van de Spanjaard Alvaro Quiros (foto) met 11-onder par. De Australiër Lucas Herbert passeerde hem later in het klassement en had met 12-onder de nummer 1 positie te pakken. De Amerikaan Bryson DeChambeau kwam op 11-onder op de afslag van de 18e aan en viel de green niet aan in tweeën. Hij besloot tot een lay-up en zijn derde slag kwam binnen een meter rechts van de hole tot stilstand en hij maakte zijn birdie putt en dus ook 12-onder par.

De prachtige swing van de Zuid-Afrikaan Ernie Els op de 18e waarin hij zijn tweede slag op de green kon slaan kon ook nog een 12-onder par worden mits hij zijn putt wist te maken. Els stond op de afslag nog op 10-onder namelijk. De 50-jarige Els miste zijn eagle putt maar net en bleef op 11-onder staan.

Quiros verdween dus naar de tweede plaats samen met Els op 11-onder par voor een aantal spelers zoals Matthieu Pavon, Matt Wallace, Haotong Li en Callum Shinkwin die met 10-onder hun tweede ronde eindigen.