Joost Luiten knalt omhoog in klassement na 3e ronde in Maleisië

 

37 plaatsen wist hij te stijgen in het klassement van het Maybank Championship in Maleisië. Joost Luiten had op de derde dag een ronde van 66 slagen en steeg daardoor naar de gedeelde 26e plaats. Met 10-onder staat nog wel op 5 slagen achterstand op de leiders Jorge Campillo en Dylan Fritteli (foto).

Luiten begon zijn ronde met een eagle op hole 1 maakte toen birdie om op hole 7 tegen zijn enige bogey in zijn ronde op te lopen. Met birdies op 8, 10, 14 en 17 kwam hij dus het clubhuis binnen met 66 slagen.

De Japanner Ryo Ishikawa had de laagste ronde van de dag met 63 slagen. Hij wist zijn eerste 9 holes met 3 birdies door te komen maar op de tweede negen sloeg hij echt toe. Met alleen op 10, 16 en 18 een par maakte hij op de rest birdies. Hij wist daardoor 58 plaatsen omhoog te stijgen in het klassement.

De Noord-Ier Darren Clarke maakte een vrije val in het klassement. Hij liet na 72 en 68 slagen een ronde van 79 slagen noteren en viel daardoor terug naar de laatste plaats. In Clarkes ronde zaten 4 birdies, 3 bogeys een dubbel bogey en twee triple bogeys.