Joost Luiten klimt flink in klassement British Masters maar Wallace en Kinhult leiden!

Joost Luiten heeft eindelijk een lekkere ronde neer kunnen zetten in het British Masters. Liep het met putten niet zo in de eerste en tweede ronde nu vielen ze gelukkig wel. Met birdies op 5, 6, 7 en 8 leek Luiten naar een superscore te gaan. Helaas kwam er een bogey op 9 maar deze werd gelukkig weer goedgemaakt door de eagle op 11. Met nog een drie bogeys en twee birdies in de rest van zijn ronde hield Luiten zijn score op 4-onder. Voor de wedstrijd steeg Luiten 32 plaatsen en staat hij nu gedeeld 14e met 7-onder par.

De Engelsman Matt Wallace (foto) wist de leiding te behouden maar moet nu de Zweed Marcus Kinhult naast zich dulden. Met 14-onder hebben de twee twee slagen voorsprong op de Schot Richie Ramsay.

Titelverdediger Eddie Pepperell steeg opnieuw in het klassement en nu 4 plekken. De Engelsman staat nu met 9-onder par op de 7e plaats. Tommy Fleetwood (foto) deelt met Robert MacIntyre de 4e plaats met 11-onder par.

De eerste prijs in dit toernooi is een half miljoen pond en de nummers twee en drie verdienen nog altijd 333.330 en 187.800 ponden.