Joost Luiten klimt flink in klassement Abu Dhabi HSBC Championship

Net geen top 10 voor Joost Luiten na de tweede ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship in Abu Dhabi. De Nederlander had nu flink meer birdies dan op de eerste dag, namelijk 6, maar twee bogeys zorgde er dus net voor dat hij buiten de top 10 viel. Luiten deelt met 6-onder de 11e plaats samen met onder andere Bernd Wiesberger en onze zuiderbuur, de Belg Thomas Pieters.

Het verschil met de nummer 1 in het klassement is slechts 4 slagen. De 29-jarige Italiaan Francesco Laporta wist met 71 en 63 slagen op de nummer 1 plek in het klassement te komen. Hij maakte 9 birdies en had geen bogey of erger op zijn kaart op de tweede dag.

Een winnaar aanwijzen na twee ronden is onmogelijk omdat de scores zo dicht bij elkaar staan. De 25-jarige Engelsman Matthew Fitzpatrick en de 10 jaar oudere Rafa Cabrera Bello delen met 9-onder de tweede plaats.

De Belgen Thomas Detry en Nicolas Colsaerts wisten eenvoudig met 4 en 3-onder de cut te halen die op 1-onder kwam te liggen.

De nummer 1 van de wereld, de Amerikaan Brooks Koepka, zakte in het klassement na een tweede ronde van 75 slagen. Hij deelt nu met 3-onder de 37e plaats.

De amateur Ahmed Skaik eindigde met +25, (84 en 85 slagen) laatste. Chris Wood die op de eerste dag eveneens in 84 slagen rond ging liet er nu een ronde van 75 slagen op volgen maar miste eveneens met +15 de cut ruim!