Joost Luiten gedeeld 39e in World Golf Championship in Mexico

Hij meet zich met werelds beste golfers in Mexico, Joost Luiten. In Mexico City op de Club de Golf Chapultepec is Luiten gestart met een ronde van 72 slagen (+1). Het was de 4-putt op de 17e die hem een hoge score liet binnen brengen. Op de net iets meer dan 160 meter lange hole sloeg Luiten zijn bal rechts op de green en zijn eerste putt vloog voorbij de hole, zijn tweede ging er ook voorbij, zijn derde was te kort en zijn vierde viel gelukkig in de hole voor een dubbel bogey. Met nog twee birdies en een bogey hield hij zijn score op +1 maar dat had net zo goed dus -1 kunnen zijn.

De Belg Thomas Pieters opende in Mexico met een ronde van 2-onder. Daarmee staat hij gedeeld 13e. Opvallend waren de goede scores van een aantal Spanjaarden. Rafa Cabrero Bello (-5), Jon Rahm (-4) en Sergio Garcia (-3) staan bij de beste 10 in het klassement.

De leiding kwam in handen van de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen. Met 64 slagen (-7) nam hij 1 slag voorsprong op de Engelsman Chris Paisley de Amerkaan Xander Schauffele en de Indieer Shubhankar Sharma.

De Engelsman Tommy Fleetwood staat net als Luiten na een ronde van 72 slagen op de 39e plaats.