DP World Tour

Joost Luiten gedeeld 32e na eerste ronde in Turkije, Paul Dune leidt

Met 70 slagen (-1) is Joost Luiten het Turkish Airlines Open 2018 gestart. De Nederlander kwam daarmee op de gedeelde 32e plaats terecht. Luiten wist in zijn ronde op de golfbaan van de Regnum Carya Golf & Spa Resort net buiten Antalya drie birdies te maken maar ook twee bogeys.

De leiding in Turkije kwam in handen van de Engelsman Paul Dunne met 64 slagen. Hij wist in zijn ronde 7 birdies bij elkaar te slaan en nam daarmee 1 slag voorsprong op Thornbjorn Olesen, Padraig Harrington en Justin Rose. De laatste wist een eagle te maken op de 368 lange par 4 door zijn tweede slag in de cup te laten verdwijnen. Rose dacht zelf dat de slag naar de vlag niet goed was en was dan ook volledig verbaast dat zijn bal toch nog op de green eindigde en vervolgens de hole in rolde.

Belgen

De Belg Thomas Detry kwam met 66 slagen het clubhuis binnen. Zijn landgenoten Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters kwamen met 69 en 75 slagen van de golfbaan af. Detry is inmiddels ook Luiten gepasseerd in de algemene ranking van de European Tour. Hij staat nu 50e waar Luiten op de 60e plaats staat. Moet natuurlijk wel opgemerkt worden dat Luiten vanwege zijn polsblessure lange tijd niet heeft kunnen spelen.