Shane Lowry wint, Luiten knalt omhoog en wordt derde in Abu Dhabi

Joost Luiten heeft met twee eagles, vier birdies en slechts 1 bogey met 7-onder en 15-onder voor de wedstrijd de derde plek kunnen pakken in het Abu Dhabi HSBC Championship. Luiten incasseerde met zijn derde plaats bijna een cheque van 385.000 euro.

 

Met 18-onder wist Shane Lowry de overwinning in Abu Dhabi op zijn naam te schrijven. De Noord-Ier had een ijzersterk begin van de wedstrijd met een ronde van 62 slagen maar wist daarna met 70, 67 en 71 slagen niet meer in de buurt van zijn score op de eerste dag te komen. Lowry verdiende ruim 1 miljoen euro.

De Zuid-Afrikaan Richard Sterne eindigde met 17-onder alleen op de tweede plaats en kon een cheque mee naar huis nemen van ruim 682.000 euro.

Luiten liet weten het zeker naar zijn zin gehad te hebben op de golfbaan van Abu Dhabi Golf Club. De eagle op de 9e een par 4 van 417 meter was een van zijn hoogtepunten. Hier wist hij na een goede afslag zijn tweede slag met zijn ijzer zijn bal in de cup te laten verdwijnen. De andere eagle viel op de 18e, op deze par 5 wist hij eerder op dag 2 en 3 een birdie te maken maar nu dus een eagle.