DP World Tour

Joost Luiten en Daan Huizing spelen in de laatste flight in het BMW International Open

Als de nummers 1 en 2 zullen Joost Luiten en Daan Huizing samen de finaleronde van het BMW International Open spelen. De twee staan met 14 en 11-onder par bovenaan het klassement in Duitsland. Luiten had een fabuleuze ronde met slechts 65 slagen en Huizing had slechts 1 slag meer met 66 slagen. Zullen we een van deze twee als winnaar gekroond zien worden zondag?

Ook Darius van Driel kunnen we ook niet uitsluiten als een potentiële winnaar van het toernooi. Met 6-onder en een gedeelde 14e plek kan ook hij nog voor een verrassing zorgen. Zijn score had net zo makkelijk 9-onder kunnen zijn maar de triple bogey op de 17e gooide roet in het eten. Na een goede afslag ging zijn tweede het water in en na een drop overclubte hij en vloog zijn bal over de green heen en daarvandaan wist hij geen up–en-down te maken.

Daan Huizing interview DP World Tour

Huizing maakte slechts 1 bogey in zijn derde ronde en Luiten had alleen maar birdies en geen enkele bogey of erger.

Op 10-onder, en dus redelijk in de buurt van de leiders, staan de Italiaan Edoardo Molinari, de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier en de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence.

 

Van onze redactie in Duitsland: München. Het klassement heeft een oranje uitstraling: het Nederlandse duo Joost Luiten (-14) en Daan Huizing (-11) is na drie ronden naar de top gestegen. De derde plaats wordt gedeeld door Edoardo Molinari (ITA), Thriston Lawrence (RSA) en de leider van gisteren Daniel Hillier (NZL, alle -10). Luiten baande zich een weg naar de leiding met de laagste ronde van het toernooi tot nu toe (-7). Huizing, Molinari, Lawrence, Max Kieffer (GER) en Matthieu Pavon (FRA, beide -7, T9) namen slechts één schot meer voor hun rondes op zaterdag.

De 37-jarige Luiten toonde al zijn klasse voor de 14.000 toeschouwers die in stralend zomerweer naar Golfclub München Eichenried waren gekomen. De zesvoudig winnaar van de DP World Tour liet zaterdag geen enkel schot vallen en neemt morgen een voorsprong van drie slagen. Zijn laatste titel dateert sinds 2018.

“We hebben een aantal geweldige evenementen zoals de BMW International Open, vooral in Europa waar mensen komen kijken. Dat is wat we nodig hebben”, aldus Luiten. “We hebben hier nog 18 holes en ik moet het hoofd koel houden. Ik moet wat slagen slaan zoals ik vandaag deed en we zullen zien wat er morgen gebeurt, misschien is het goed genoeg.

Max Schmitt is de best geplaatste Duitser op een gedeelde zesde plaats met Sami Välimäki (FIN) en Rikuya Hoshino (JPN, alle -8). Zes punten verwijderd van de leiding met nog één ronde te gaan, is de 25-jarige nog steeds in de race voor zijn eerste titel op de DP World Tour.

“De BMW International Open is een heel speciaal toernooi voor mij, sinds ik hier voor het eerst als amateur speelde. Ik heb drie zeer verkochte rondes gehad en ben duidelijk erg blij, “zei Schmitt. “Ik blijf morgen trouw aan mijn ‘passief-agressieve’ strategie en concentreer me gewoon op mijn eigen spel.”

Actuele scores, meer informatie over de BMW International Open en een livestream vindt u op www.bmw-golfsport.com

Hole-in-one Joost Luiten en Darius van Driel en Daan Huizing door in Duitsland