Joost Luiten eindigt 8e in British Masters Marcus Kinhult wint!

Joost Luiten heeft toch weer een goede cheque verdiend in Engeland en wel in het British Masters. Met een gedeelde 8e plaats verdiende Luiten ruim 66.000 euro. Luiten eindigde op 10-onder voor de wedstrijd na 70, 71, 68 en 69 slagen.

De Zweed Marcus Kinhult wist met 70 slagen op de laatste dag zijn tegenstanders net een slag voor te blijven en won de wedstrijd met een eindscore van 16-onder par. De Schot Robert MacIntyre en de Engelsen Matt Wallace en Eddie Pepperell eindigden met 15-onder op 1 slag afstand van de winnaar. Extra sneu is het voor Pepperell die als titelverdediger natuurlijk graag het toernooi voor de tweede keer had willen winnen. In zijn ronde had hij 6 birdies en geen enkele bogey.

Kinhult (foto) wist na 4 birdies wel bogeys te maken en wel 2. Met 2-onder eindigde hij zijn laatste ronde en verdiende een flinke cheque van ruim 500.000 euro.

Luiten staat nu 16e in de algemene ranking van de Europese Tour en Kinhult steeg naar de 18e plaats. Het algemeen klassement wordt nog steeds aangevoerd door de Amerikaan Kevin Kisner.