DP World Tour

Joost Luiten door ondanks ronde van 77 slagen in Oman

Het duurde tot zaterdag voordat men zeker wist wie er de cut hadden gehaald in het Oman Open 2019. Veel wind en zandstormen hadden het spelen op vrijdag bijna onmogelijk gemaakt en daardoor was het spel voor lange tijd stilgelegd. Veel spelers moesten zaterdag daarom eerst hun tweede ronde uitspelen voordat zij aan hun derde ronde konden beginnen waaronder Joost Luiten. Luiten die vrijdag met rugpijn rondliep wist zaterdag zijn ronde met 77 slagen te eindigen en met zijn ronde van donderdag met 69 slagen kwam zijn score op +2. De cut kwam echter in Oman op +4 te liggen.

De Duitser Maximilian Kieffer en de Deen Joachim B Hansen (foto) wisten met 5-onder de leiding in Oman te nemen. 69 slagen was de laagste ronde op de tweede dag en Hansen was 1 ervan die dat wist te maken.

De Amerikaan Kurt Kitayama die het toernooi met 66 slagen begon en daarmee ook de leiding nam zakte weg naar de gedelde derde plaats na een tweede ronde van 74 slagen. Hij deelt de derde plek samen met de Zuid-Afrikaan Brandon Stone de Indiër Gaganjeet Bhullar en de Argentijn Fabrizio Zanotti.

De Belgen Thomas Pieters en Thomas Detry (-1) en Nicolas Colsaerts (+4) wisten allen de cut te halen in Oman en doen nu mee voor het prijzengeld.