DP World Tour

Joost Luiten deelt de leiding in India; Daan Huizing dichtbij!

Joost Luiten

Wat een briljante start voor de Nederlandse golfers in het hart van India. Joost Luiten heeft met een verbluffende prestatie van 65 slagen (-7), gelijk aan het baanrecord, als eerste de toppositie veroverd, een prestatie die later werd geëvenaard door Matteo Manassero en Keita Nakajima. Na de eerste ronde van het Hero Indian Open delen deze drie nu de leiding. Luiten kwam tot het maken van 9 birdies en had slechts twee bogeys.

Daan Huizing kende eveneens een voortreffelijke start in het toernooi, waarbij hij met 5 slagen onder par de 5e plaats deelt. Huizing maakte 7 birdies en twee bogeys.

Ondanks een dubbel bogey en drie bogeys wist ook Darius van Driel zijn score met 6 birdies net onder par te houden, waarmee hij de 43e plaats deelt met een score van 1 onder par.

Echter, Rasmus Hojgaard had het zwaar te verduren op de golfbaan van DLF Golf & Country Club in India. De jonge Deen voltooide zijn ronde in 78 slagen (+7), waardoor hij zich onderaan het klassement bevindt. Een quadruple bogey op de 8e hole en een dubbele bogey op de 6e hole droegen bij aan zijn hoge score voor deze ronde.