Jon Rahm wint in Dubai en Rory McIlroy de ranglijst van de DP World Tour!

Jon Rahm

Jon Rahm behaalde zijn derde DP World Tour Championship overwinning met twee slagen verschil in Dubai en Rory McIlroy eindigt het seizoen bovenaan de DP World Tour ranglijst!

Rahm begon de laatste ronde met een slag voorsprong en gaf deze niet meer weg. Op de Jumeriah Golf Estates in Dubai wist hij zes birdies te mixen met een eenzame bogey om de week af te sluiten op 20-onder. Hij verdiende met zijn overwinning bijna 3 miljoen!

De grootste uitdagers voor de Spanjaard waren Tyrrell Hatton en Alex Noren, die respectievelijk met 66 en 67 slagen de tweede plek te deelden met 18-onder. McIlroy eindigde nog een slag verder terug op de vierde plek na een vier-onder 68.

Rory McIlroyMcIlroy zei dat het veel betekent om voor de vierde keer in zijn carrière op de nummer één plek in Europa te eindigen. Zijn goede finish in Dubai zorgde ervoor dat hij zijn plaats aan de top van de DP World Tour ranglijst van het hele seizoen behield en hem voor de vierde keer de Harry Vardon Trophy bezorgde, waarbij de nummer 1 van de wereld ook pas de tweede speler in de geschiedenis werd die en de FedExCup (foto) van de PGA Tour won en de DP World Tour ranglijst.

Jon RahmRahm maakte de droomstart toen hij een birdie maakte op zijn eerste drie holes, maar hij faalde om een up-en-down te maken vanuit de greenside-bunker op de vierde hole en maakte bogey. Noren maakte vervolgens opeenvolgende birdies volgde vanaf de tweede door en kwam zelf op een slag van Rahm te staan.

De 40-jarige Noren maakte vervolgens een bogey op de par-vijf zevende waar Rahm vanaf zes meter naar binnen rolde voor birdie. Toen kwam Hatton ineens opzetten met vier birdies in zijn eerste acht holes en met een drie-putt bogey op de negende.

Rahm bereikte de turn met een voorsprong van twee slagen op Noren, die een birdie maakte op de negende en het voordeel halveerde met een birdie van ruim 7 meter op de 12e, waarbij de Spanjaard die marge herwon door een negen meter putt te hole op par-drie 13e.

Hatton (foto) maakte vervolgens back-to-back birdies vanaf de 13e om gelijk te komen met Noren en voegde er nog een toe op de par-vijf 18e waardoor de clubhuis target op 18-onder werd gesteld, terwijl Rahm een ​​grote stap dichter bij de overwinning kwam met een birdie op de 15e.

Noren maakte een birdie op zijn voorlaatste hole en herstelde zich van het vinden van water van de laatste tee om toch zijn par te redden, waardoor hij naast Hatton op een gedeelde tweede plaats bleef, terwijl Rahm de laatste vijf holes in 1-onder speelde om daarmee de seizoensfinale van de DP World Tour te winnen.

Matthew Fitzpatrick had een top-twee-plek nodig om een ​​kans te maken om McIlroy te verslaan, hoewel hij vier slagen liet vallen in een stuk van vijf holes rond de turn ging hij uiteindelijk rond in één-over 73 en daarmee deelde hij de vijfde plaats met landgenoot Tommy Fleetwood.

Jon Rahm won eerder ook het DP World Tour Championship in 2017 en 2019

DP World Tour: Jon Rahm leidt maar wat gaat Rory McIlroy zondag doen in Dubai?