Jon Rahm en Bryson DeChambeau trekken zich terug uit Olympisch golftoernooi

Jon Rahm en Bryson DeChambeau hebben zich beiden teruggetrokken uit de Spelen in Tokio nadat ze elk positief waren getest op COVID-19.

Rahm, de nummer 1 van de wereld, testte positief ondanks het feit dat hij het eenmalig vaccin van Johnson en Johnson had gekregen in de week van het Memorial Tournament in juni, waarin hij zich moest terugtrekken met zes slagen voorsprong na 54 holes en na een positieve test . Rahm ging toen in quarantaine, testte tweemaal negatief en reisde naar de US Open in San Diego, waar hij zijn eerste major won op de South Course van Torrey Pines.

In een verklaring op Twitter zei Rahm: “Ik heb het geluk gehad om mijn land te vertegenwoordigen en als amateur een kampioenschap voor Spanje over de hele wereld te winnen. De spelen in Tokio hadden mij een kans kunnen geven om een Olympische gouden medaille voor mijn land te winnen en ik had graag de eerste Spaanse Olympische gouden medaillewinnaar in golf geweest, maar helaas het lot had andere plannen.

“Dit is een herinnering voor ons allemaal dat we nog steeds in een pandemie zitten, dit is nog niet voorbij en we moeten nog steeds samen vechten om hier zo goed mogelijk doorheen te komen. Ik wens alle geweldige atleten die Spanje vertegenwoordigen het beste geluk als ze strijden in Tokio. Ik zal ze vanuit huis in de gaten houden en aanmoedigen.”

DeChambeau gaf ook een verklaring af en zei: “Ik ben diep teleurgesteld dat ik niet kan deelnemen aan de Olympische Spelen voor Team USA. Het vertegenwoordigen van mijn land betekent veel voor mij. Team USA veel succes volgende week in Tokyo.

“Ik zal me nu concentreren op gezond worden en ik kijk ernaar uit om terug te keren naar de competitie zodra ik daarvoor toestemming voor heb gekregen.”

DeChambeau zal worden vervangen door Patrick Reed. “Ik ben zo opgewonden dat ik de kans krijg om ons land te vertegenwoordigen en deel uit te maken van Team USA in Tokio”, zei Reed in een verklaring. “Ik wens Bryson niets dan het beste en ik weet hoe teleurgesteld hij is dat hij niet kan concurreren ik zal mijn best doen om ons land te vertegenwoordigen.”

Reed zal zich aansluiten bij Xander Schauffele, Collin Morikawa en Justin Thomas als de vier Amerikaanse spelers.

Rahm wordt vervangen door landgenoot Jorge Campillo.