Het eerste golfnieuws

Johnnie Walker Classic: Muntz en Lafeber in Australi?

ImageTerwijl Robert-Jan Derksen een trainingsfase aan het doen is in Spanje komen aanstaande donderdag Maarten Lafeber en Rolf Muntz in actie in het Johnnie Walker Classic dat tot en met zondag in Australi? gespeeld gaat worden.

Vorig jaar won de Zuid-Afrikaan Retief Goosen (foto) het toernooi. Een mooi moment was destijds de sportiviteit van Sergio Garcia. Op de 15 hole, een par 5 van 486 meter, sloeg Goosen zijn 2e slag rechts van de green. Zijn bal kwam naar alle waarschijnlijkheid in het water hoewel er ook een klein eilandje rechts van de green lag waar zijn bal ook terecht gekomen kon zijn.

Goosen, die gewoon bij het water bleef staan, zag Garcia en een heleboel mensen zonder resultaat naar zijn bal zoeken. Met een strafslag dropte hij zijn bal achter het water en maakte een bogey. Goosen eindigde het toernooi met een ronde van 73 slagen (+1) en een totaalscore van 14-onder par. De Zweed Pierre Fulke eindigde alleen op de 2e plaats terwijl Sergio Garcia als 3e eindigde.

Goosen had op de derde dag een enorme voorsprong op de rest van de spelers genomen. Het gat van 13 slagen over 54 holes was toen een record op de European Tour.