Het eerste golfnieuws

Johnnie Walker Classic: Els versterkt zijn leidende positie

ImageErnie Els (foto) heeft na drie dagen van het Johnnie Walker Classic dat gespeeld wordt op Lake Karrinyup, dichtbij Perth, een voorsprong opgebouwd van 9 slagen.

Met opnieuw een ronde laag in de 60, namelijk 64 slagen verstevigde hij zijn positie als de nummer ??n van het klassement en kwam zijn totaal op 23-onder-par. Aan Els’ overwinningen lijkt geen eind te komen, hij won eerder dit jaar al 3 toernooien en als hij zo doorgaat zal hij Tiger Woods als nummer 1 van de wereld wellicht gaan passeren.

De Fransman Jean-Francois Remesy en de Zuid-Afrikaan Craig Kamps staan gedeeld tweede met 14-onder par.

Titelverdediger Retief Goosen bevindt zich in een groep spelers op 13-onder-par. David Smail (64), Andre Stolz (67) en Stephen Leaney (68) delen dezelfde plaats.

De 28-jarige Australi?r Craig Spence verraste iederen door 8 achtereenvolgende birdies te maken. Vanaf hole 4 tot en met hole 11 maakte hij birdies, hij evenaarde daarmee het record op de European Tour. Spence had het oude record dat sinds 1985 op naam staat van Seve Ballesteros en Ian Woosnam kunnen verbeteren op de 12e maar daar miste zijn birdie putt net de hole.