Het eerste golfnieuws

Johnnie Walker Classic: dipje voor de Nederlanders?

ImageHet wil de Nederlanders niet echt lukken de laatste paar weken, echt lage scores zitten er niet in. Na de eerste dag van het Johnnie Walker Classic bevinden Rolf Muntz en Maarten Lafeber zich op de gedeelde 60e en 80e positie. Muntz wist zijn score gelijk te houden aan par met een birdie en een bogey. Lafeber had moeite met het maken van birdies, hij maakte over zijn ronde 17 parren en 1 bogey.

De leider na de eerste dag is de Zuid-Afrikaan Ernie Els. Er is geen kruid gewassen tegen het sublieme spel van Els. Acht birdies, een eagle en twee bogies stonden er naast zijn parren op zijn kaart. Els liet opnieuw zien tot de besten van de wereld te behoren: de huidige nummer twee heeft een slag voorsprong op de Engelsman David Lynn.

De wedstrijd die gespeeld wordt op de golfbaan van Lake Karrinyup Country Club heeft opnieuw diverse toppers kunnen aantrekken. Van de bekende namen staat Nick Faldo gedeeld negende met 69 slagen en Sergio Garcia, Nick O’Hern, Ian Poulter en Bary Lane, die hun ronde in twee boven de baan speelden, staan gedeeld 107de.