Joel Moscatel leidt in het New Giza Open Koen Kouwenaar beste Nederlander

Egypte, 4 maart 2022 – De eerste ronde van de New Giza Open van 2022, georganiseerd op de New Giza Golf Club, eindigde vanmiddag en waarbij 118 golfers strijden in het laatste toernooi van de Alps Tour Egypt Swing.

Bovenaan het klassement staat bij -9 en met een totaalscore van 63 slagen de Spanjaard Joel Moscatel, 23 jaar oud. Tijdens de eerste 18 holes maakte de jonge golfer geen enkele bogey maar wel een aanzienlijk hoeveelheid birdies (5) en twee eagles. “Ik heb het toernooi mentaal heel goed benaderd. Ik was erg kalm vandaag en dit was de belangrijkste factor voor mijn spel.”

Koen Kouwenaar starte als beste Nederlander in dit toernooi. Met 69 slagen (-3) staat hij gedeeld 21e. Floris de Haas bleef net als Vince van Veen ook onder par en wel met 2-onder, zij delen de 36e plaats. Lars Keunen was ook onder par na zijn eerste ronde, met 1-onder waar Davey Porsius in par rondging.

Met 64 slagen, slechts één schot achter de leider, staat de 20-jarige Clement Poletti op de tweede plaats.

“Ik ben met veel vertrouwen aan mijn ronde begonnen en nadat ik op de 2e en 3e hole een paar birdies had gemaakt, kreeg ik veel extra vertrouwen. Dit zijn mijn eerste toernooien als prof in de Alps Tour nadat ik een volledige categorie heb gewonnen dankzij de Qualifying School en ik hoop dat dit het begin is van een lange reis die voor ons ligt”.

De 3e plaats met 65 slagen (-7) wordt gedeeld door twee Fransen de 23-jarige Edgar Catherine en de Franse 24-jarige amateur Julien Sale die erg goed speelt sinds het eerste toernooi op de Alps Tour en wel op de Sokhna Golf Club. Vandaag scoorde de jongeman een bogeyvrije ronde met 7 birdies.

Morgen krijgen de spelers te maken met meer uitdagende weersomstandigheden, aangezien er gedurende de dag wat meer wind wordt verwacht.

Foto door: Federico Capretti