Het eerste golfnieuws

Jesper Parnevik leidt na 1e dag PGA Nissan Open

ImageWas het misschien de gigantische ballon met Happy Valentine erop die hij voordat hij zijn ronde begon ontving van zijn vrouw? Wij zullen het niet weten, feit is dat Jesper Parnevik (foto) een zeer ontspannen indruk maakte en een zeer sterke eerste ronde in het Nissan Open speelde.

Met 2 eagles op zijn scorekaart waarvan de eerste direct op hole 1 (par 5) en de tweede op hole 10 (een par 4) viel, ging zijn score al aardig naar beneden.

Parnevik eindigde zijn ronde met 65 slagen en heeft daarmee 1 slag voorsprong op de nummers 2.

De Spanjaard Jos? Maria Olazabal, Japanner Toru Taniguchi en de Amerikanen David Peoples en Billy Andrade delen de 2e plaats met 66 slagen.

Parnevik was er op zijn hotelkamer achter gekomen dat hij niet voldoende zijn heupen gebruikte in zijn swing. ?Ik oefende voor de spiegel en zag tot mijn verbazing dat ik mijn heupen niet voldoende draaide, op de driving-range zag ik direct het verschil?, aldus Parnevik. Hij gebruikte ook een andere putting grip met een goed resultaat.

De Riviera Country Club had ook weer de nodige veranderingen ondergaan, greens waren op sommige holes een stuk groter en moeilijker geworden. John Daly, die ook meespeelt, gedeeld 42e met -1, had weer een andere manier gevonden om zijn bal te putten op de lange greens, hij chipte hem gewoon richting de cup.

Titelverdediger Robert Allenby staat met 73 slagen in een groepje op de gedeelde 103e plaats waarin zich ook Sergio Garcia, Miquel Angel Jimenez en Andrew Magee bevinden.