Japan: Sepp Straka leidt in Golf Olympics

Het spel werd stilgelegd in Japan vanwege erg slecht weer dus veel spelers moesten hun eerste ronde later nog eindigen en dat lukte, later in de middag.

Een voormalige golfer van de University of Georgia en die nu Oostenrijk vertegenwoordigd tijdens het golftoernooi voor heren op de Olympische Spelen in Tokio, wist met 8-onder par, 63 slagen, op donderdag de leiding te nemen op de Kasumigaseki Country Club.

Sepp Straka speelde bogey-vrij golf en raakte 16 van de 18 greens om hem naar de top van het klassement te stuwen. Straka, de zoon van een Oostenrijkse vader en Amerikaanse moeder die na de middelbare school naar Valdosta, Georgia verhuisde, heeft zijn tweelingbroer Sam, ook een voormalige Bulldogs-golfer, als caddie op de Olympische Spelen. Sam Straka is ook caddie voor zijn broer op de PGA Tour

De 28-jarige kwalificeerde zich eind juni en bereikte de 44e plaats in de Olympische Golf Ranking.

“Ik heb de afgelopen weken niet geweldig gespeeld op de PGA Tour”, zei hij. “Het slecht putten was echt de reden ervan.”

Hij veranderde zijn routine om het gevoel te benadrukken en het minder technisch te maken, terwijl hij ook oefenputts op de green elimineerde. Andere onderdelen van zijn spel waren de sterke punten van donderdag.

De videoschermen bij de tee-boxen van elke hole vertoonden de langste drives van de dag tot op dat moment en Xander Schauffele zei na zijn 3-onder ronde dat Straka’s naam daar op bijna elke hole stond.

“Hij is een grote jongen, hij komt een heel eind”, zei Schauffele. ‘Hij heeft daar een score neergezet waar wij achteraan moeten gaan.’

“Ik voel me erg verbonden met Oostenrijk”, zei hij. “Het is thuis. Ik zei altijd dat ik 50 procent Oostenrijks en 50 procent Amerikaans was. Een vriend van mij corrigeerde me en zei dat ik honderd procent Oostenrijks en honderd procent Amerikaans ben.”

De Thai Jazz Janewattananond had ook een zeer goede start, met 64 slagen, staat hij tweede in het klassement.

De Belg Thomas Pieters staat derde samen met Carlos Ortiz met 65 slagen. De twee wisten eveneens hun ronde af te maken omdat zij ook een vroege start hadden.

Colin Morikawa en Rory McIlroy openden in het toernooi met een ronde van 2-onder en staan nu gedeeld 20e!

Scores: https://www.igfgolf.org/olympic-mens-leaderboard