Ian Poulter verliest met grote cijfers maar Noren door in WGC Matchplay

Er is gelukkig nog 1 Europeaan over in het WGC Dell Technologies Match Play. De Zweed Alex Noren heeft een grote kans het toernooi op zijn naam de zetten. De Engelsman Ian Poulter die bezig was met eens sterk toernooi was het helemaal kwijt nadat hij zijn bal op de 4e hole, een par 3, links in een hindernis sloeg en zijn tegenstander Kevin Kisner hem daarvoor op birdie afstand geslagen had.

Poulter verloor daarna bijna alle holes en met 8&6 liet hij verslagen de baan af. Noren had de jonge Cameron Smith verslagen met 4&2. Hij zal nu de linkshandige Bubba Watson treffen die de Thai Kiradech Aphibarnrat met 5&3 versloeg. In de andere partij zal Dustin Thomas het opnemen tegen Kisner die Poulter versloeg.

Geen Masters voorlopig voor Poulter!

Voor Poulter die dacht dat hij met zijn eerdere winst partijen toegang had gekregen op de Masters kwam bedrogen uit toen bleek na een berekening dat hij op de 51e plek zou staan van de wereld. De 42-jarige Poulter kreeg voor zijn wedstrijd tegen Kisner dit te horen en misschien was hij daardoor zo teleurgesteld dat hij de wedstrijd niet goed kon spelen.

Poulter liet via twitter weten uitermate teleurgesteld te zijn in de media die hem meerdere keren had verzekerd dat hij in de Masters zat.